Galati:4000 de brăileni şi de gălăţeni dau Bac-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati:4000 de brăileni şi de gălăţeni dau Bac-ul
Galati:4000 de brăileni şi de gălăţeni dau Bac-ul

Emoţii mari pentru 2600 de gălăţeni şi 1400 de brăileni care mâine susţin examenul de bacalaureat la limba şi literature română

La Brăila, 1400 de candidaţi

Mâine, aproximativ 1.400 de brăileni trec prin focurile examenului de bacalaureat din sesiunea august - septembrie. Candidaţii sunt repartizaţi în patru centre de examinare: 317 la Liceul Pedagogic, 400 la Grupul Şcolar "C-tin Brâncoveanu", 346 la Grupul Şcolar "P. Istrati" şi 320 la Grupul Şcolar "C. D. Neniţescu". Cei mai mulţi candidaţi provin de la Grupul Şcolar "Edmond Nicolau" – 280, şi de la Grupul Şcolar "C. D. Neniţescu" - 175. Centrul zonal de evaluare pentru a doua sesiune a bacalaureatului este la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu".

Examenul integral costă 217 lei

Peste 400 de candidaţi, din totalul celor înscrişi, au plătit bacalaureatul. Este vorba despre cei care au susţinut deja de două ori examenul. Ei au achitat fie 35 de lei pentru o probă, fie 217 lei pentru examenul integral.

La Galaţi, 2600 de înscrişi
2.600 de absolvenţi de liceu care n-au luat Bac-ul de vară, ori provin din promoţiile anterioare s-au înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, care începe mâine dimineaţă. Dintre aceştia, cel puţin 150 sunt dintre liceenii care au trecut cu brio de corigenţe. Organizatorii spun că rigorile vor fi aceleaşi ca la orice alt examen.
Anul acesta, organizatorii au pregătit 6 centre de examinare: Grupul Şcolar Metalurgic, Colegiul Dumitru Moţoc, Grupul Şcolar Şcolar Gheorghe Asachi, Grupul Şcolar CFR, Colegiul Tehnic Traian Vuia, toate din Galaţi şi Colegiul Naţional de Agricultură din Tecuci.
Un singur examen, doua variante de subiecte!
Potrivit precizărilor venite de la Ministerul Educatiei, la examenul de bacalaureat din acest an, vor fi utilizate două tipuri de subiecte, în funcţie de programă: subiecte de tip 2007, respectiv 2009.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite