Galaţi: Un bărbat a luat foc de la un reşou şi era să ardă de viu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Un bărbat a luat foc de la un reşou şi era să ardă de viu
Galaţi: Un bărbat a luat foc de la un reşou şi era să ardă de viu

Octogenarul s-a ales cu arsuri de gradele doi şi trei, dar a fost salvat la timp de un vecin. Pensionarul a fost la un pas de moarte după ce s-a împiedicat, a căzut pe reşoul încins şi i-au luat foc hainele.

Fănică Lucan, de 80 ani, s-a ales cu arsuri profunde pe corp, după ce a căzut pe reşoul cu care se încălzea în baraca de pe str. Garofiţei. Bărbatul locuieşte singur, dar l-a salvat un vecin în ultima clipă.

„Eu, bătrân, nu pot să merg, am căzut şi m-a ars. M-am împiedecat şi am căzut peste reşou. Stau singur pentru că a murit soţia. Casa nu a luat foc. A venit vecinul şi m-a acoperit cu o pătură”
,  a declarat victima de 80 ani.

Salvator a fost un vecin


Vecinul salvator este de părere că dacă nu ar fi fost acolo în momentul respectiv, pensionarul ar fi fost decedat acum.
„Eu am venit acasă şi apoi m-am dus la el să-i pun nişte nailon pe baracă, pentru că-i plouă în casă. El a căzut pe reşou, iar eu am luat o pătură şi l-am acoperit. L-am dus la spital cu soţia. Dacă nu eram acolo, acum ar fi fost mort”, a spus Doru Ignat, vecinul victimei, cel care l-a salvat pe octogenar.

Are şanse să-şi revină

Pensionarul s-a ales cu arsuri de gradele doi şi trei pe o mare suprafaţă a corpului.
Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă i-au acordat îngrijirile necesare şi sunt de părere că bărbatul se va însănătoşi.

„A fost internat acest domn de 80 de ani cu arsuri profunde şi întinse, din cauza unui reşou. Peste blestemul bătrâneţii, a venit şi blestemul sărăciei. Stătea într-un cartier al cărui nume, Garofiţa, nu trebuie să ascundă realitatea pe care o reprezintă. Se încălzea la un reşou într-o baracă, a căzut peste el şi a fost salvat în ultima clipă.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu al nostru, poate reuşeşte să se vindece”
, a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite