Un băieţel ar putea rămâne paralizat după a căzut peste el şifonierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii l-au găsit de Florin sub dulap, aproape fără suflare şi fără să mai poată mişca nici măcar un deget. Copilul de nici doi ani a ajuns la spital în stare gravă, iar medicii l-au diagnosticat cu fractură de coloană cervicală. Protecţia Copilului a demarat o anchetă.

La mai puţin de doi ani, Florin Alin Tufă, din comuna gălăţeană Rădeşti, trăieşte marea cumpănă a vieţii sale. Băieţelul riscă să rămână paralizat pentru totdeauna de la gât în jos.

Copilul a ajuns în această situaţie după ce a căzut peste el un dulap plin cu haine. Nenorocirea s-a întâmplat în camera sa, pe când era singur acasă.

La un pas de moarte

Copilul s-a chinuit minute în şir pentru că nimeni i-a auzit ţipetele de durere. L-au găsit aproape fără viaţă părinţii săi, atunci când s-au întors acasă. Micuţul nu mai putea mişca mâinile şi picioarele.

Nu ştiu cum s-a întâmplat. Ştiu doar că a căzut dulapul peste el. Noi nu eram acasă. Eu m-am dus la farmacie să cumpăr nişte medicamente. Când m-am întors l-am găsit acolo ", spune Vasile Tufă, tatăl copilului.

Un echipaj SMURD l-a dus pe băiat la spitalul din Tg. Bujor, după care a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă. Medicii spun că băiatul în vârstă un an şi nouă luni a avut mare noroc că nu a murit pe loc.

Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unui băiat de aproximativ doi ani peste care s-a răsturnat un şifonier. Victima a fost dusă mai întâi la Tg. Bujor şi apoi la Galaţi. Copilul a fost diagnosticat cu traumatism de coloană cervicală, cu fractură de vertebră C2", declară dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

După primele investigaţii, medicii gălăţeni au decis să-l transfere la Bucureşti, la Spitalul„Bgdasar Arseni", unde urmează să fie operat.

„Va fi internat în secţia de neurochirurgie. Dacă se intervine rapid şi dacă băieţelul are noroc este posibil să scape de paralizie", mai spune Mihai Polinschi.

Anchetă în acest caz

Până în momentul de faţă nu se cunosc împrejurările în care copilul a ajuns să fie strivit de şifonier.

Am demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili cum s-a produs accidentul. Este prematur să vorbim despre neglijenţa părinţilor. Teoretic, un copil supravegheat nu ar fi trecut prin asta. Credem că ar fi putut fi evitată tragedia. Vom lua legătura cu autorităţile locale şi cu părinţii şi vom stabili măsurile care se impun", spune Tania Calcan, purtătoare de cuvânt la Protecţia Copilului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite