Scrisul, spaima candidaţilor la BAC. Restanţierii au intrat în febra probei de română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restanţierii toamnei susţin astăzi proba scrisă la limba şi literatura română, prima din seria celor ce le solicită condeiul. Aproape jumătate dintre cei 3.500 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat sunt restanţieri la română.

După rezultatele dezastruoase de la probele de competenţe, de săptămâna trecută, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi se aşteaptă ca procentul de promovabilitate la testele scrise să nu depăşească 20%.

„Nu vom depăşi procentul de 20% şi nu spun asta pentru că nu îmi doresc, ci pentru că am experienţa anilor trecuţi. Anul trecut, de exemplu, au fost camere amplasate în două centre, atât. Şi cu toate astea, au luat aproximativ 15% dintre candidaţi. În perioada aceasta, la Bac-ul din toamnă, se înscriu, în general, corigenţii, cei care au picat în prima sesiune şi cei din promoţiile anterioare", ne-a declarat Onuţ Atanasiu, inspector şcolar general adjunct.

Invocă norocul

Dacă peste probele de competenţe au reuşit să treacă, cele mai multe calificative primite fiind de „începător", restanţierii toamnei sunt rezervaţi în ceea ce priveşte rezultatele probelor scrise.
Pentru că nu au avut timp să se pregătească prea bine sau doar au tratat cu superficialitate examenul din cea de-a doua sesiune, candidaţii BAC-ului de toamnă mizează pe noroc.

„Subiectele la probele de competenţe au fost accesibile. Mi-e foarte frică însă de proba scrisă la limba română, dar şi de cea la geografie. M-am pregătit pentru corigenţa la geografie toată vara, dar la română nu am reuşit. Sper să am noroc", ne-a spus Andrei Gologan, absolvent al Grupului Şcolar Industrial de Marină din Galaţi.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite