Peste 3.000 de elevi din Galaţi vor da Bac-ul la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu s-au stins bine ecourile Bacalaureatului de vară, că bate la uşă examenul de toamnă. 3.200 de absolvenţi de liceu care n-au luat Bac-ul de vară, ori provin din promoţiile anterioare s-au înscris deja la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, care începe în ultima decadă a lunii august.

Acestora li se pot adăuga aproximativ 150 de liceeni care tocmai s-au pus cu burta pe carte pentru a trece de corigenţe.


Organizatorii îi avertizează pe candidaţi ca nu vor face rabat de la rigorile concursului, chiar daca unii au impresia că Bacalaureatul de toamnă este mai lejer.


"Nivelul de seriozitate este la fel de mare ca şi la primul examen din luna iunie. Să nu creadă cineva că profesorii vor fi mai indulgenţi. Aşa că, dacă şi-au propus să vină cu materiale din care să se inspire, eu zic să uite de acest lucru", spune inspectorul general Doruleţ Resmeriţă.


De altfel, statisticile arată că în fiecare an, Bacalaureatul de toamnă a fost mai sărac la capitolul "număr de promovaţi" decât cel din vară.


Sesiunea a doua a examenului maturităţii începe pe 22 august. Până pe 24 august are loc evaluarea competenţelor, de pe 29 august până pe 2 septembrie sunt programate probele scrise, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 4 septembrie. În aceeaşi zi, nemulţumiţii au la dispoziţie patru ore pentru a depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 7 septembrie.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite