Cazul apartamentelor de 1.000 de lei adjudecate de poliţişti şi procurori a ajuns din nou în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria va hotărî dacă cele 70 de locuinţe aparţinând unor judecători şi funcţionari publici se vor vinde la preţul de inventar.Executorul judecătoresc a cerut forului deliberativ judeţean să execute hotărârea judecătorească, în caz contrar va plăti penalităţi pentru fiecare zi de întârziere.

Consilierii judeţeni în frunte cu preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, au de ales între a nu executa o hotărâre judecătorească irevocabilă şi a încălca ordonanţa Guvernului 81/2003, ce stipulează că locuinţele din patrimoniul statului pot fi vândute doar după actualizarea preţului.

În acest ultim caz ar intra în sfera penalului, întrucât ar comite un abuz în serviciu. Vorbim despre 70 de apartamente la blocurile Delta, L, B4, A16, V2, V3 şi V5 din Galaţi, situate în centrul oraşului, Curtea de Apel Galaţi stabilind ca acestea să fie vândute cu preţuri între 157 de lei şi 17.000 de lei.


Aleşii judeţeni au refuzat să dea o hotărâre care legaliza înstrăinarea locuinţelor în care locuiesc cu chirie judecători, funcţionari publici şi poliţişti pe motiv că preţul nu este "serios".

„Plenul Consiliului Judeţului a fost informat asupra situaţiei vânzării apartamentelor. S-a cerut instanţei de judecată să lămurească o serie de aspecte privind preţul de vânzare al acestora", ne-a declarat Daniel Mihalaşcu, purtătorul de cuvânt al CJ Galaţi.

Contactat de reporterii Adevărul, Constantin Savin, avocatul chiriaşilor, a refuzat să mai comenteze pe marginea cazului, după ce iniţial ne declarase că forul deliberativ judeţean va fi obligat să plătească o amendă civilă de 50 de lei pentru fiecare zi de întârziere până la executarea hotărârii judecătoreşti, ce s-ar ridica la 270.000 de lei pe semestru.

„Consilierii judeţeni au apreciat că preţul de vânzare al apartamentelor nu corespunde cu realitatea pieţei imobiliare. Acest preţ trebuie să fie indexat măcar cu valoarea inflaţiei", ne-a precizat Lăcrămioara Stavire, avocatul CJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite