De la anul, pensionarii vor avea mai puţine facilităţi pentru transportul în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a reduce din cheltuieli, de la 1 ianuarie, Primăria a decis să diminueze facilităţile pe mijloacele de transport ale SC Transurb pentru anumite categorii de persoane.

Astfel, persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor primi abonament gratuit doar pentru o linie de transport şi nu pe toate liniile cum era până acum.Elevii şi studenţii vor avea reducere de 50 % la abonamente doar pentru o linie de transport.

Abonamentele vor fi eliberate de SC Transurb SA Galaţi pe baza următoarelor documente:

-    pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani:  pe baza actului de identitate;

-    pentru pensionari: pe baza actului de identitate şi a cuponului de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul;

-     pentru pensionari de invaliditate: pe baza actului de identitate, a cuponului de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul şi a actelor doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate;

-         pentru elevi şi studenţi: pe baza actului de identitate şi a adeverinţei din care să rezulte că sunt elevi sau studenţi ai unei instituţii de învăţământ acreditate din municipiul Galaţi.

"Această reducere înseamnă o economie la bugetul local de un milion de euro", spune viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

La nivelul anului 2010 costurile cu abonamentele  subvenţionate în baza hotărârilor menţionate au fost de 9.862.175 lei, din care 8.580.845 lei reprezintă numai costul abonamentelor acordate persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite