Galaţi: CFR-ul, furat de proprii angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: CFR-ul, furat de proprii angajaţi
Galaţi: CFR-ul, furat de proprii angajaţi

CFR-iştii au ajuns să fure din vagoane, pentru a-şi putea plăti datoriile către bănci

Anul acesta mai mulţi angajaţi ai CFR au fost implicaţi în două furturi de material de pe raza regionalei Galaţi. Dacă primul a avut loc în luna august, ultima ispravă de acest gen a avut loc luni.

Atunci, patru muncitori la Revizia de Vagoane Galaţi  au sustras mai multe cabluri din cupru de la şapte vagoane de călători aflate în Revizie pentru reparaţii, în zona staţiei CFR Galaţi . Unul dintre  ei, Gelu Tănase, de 39 de ani, a declarat: "Lucrez  la CFR de mai bine de 20 de ani. Este pentru prima dată când fac aşa ceva. Am vândut tot ce am furat la fier vechi. Asta este. Aveam nevoie de bani, ca să-mi plătesc datoriile", a spus el.

Comisarul Petrică Hahui, şeful Poliţiei Transporturi Galaţi, a zis: "Prejudiciul creat prin distrugerea şi furtul cablurilor din cupru de la cele şapte vagoane de călători a fost estimat la circa 30.000 RON, din care nu s-a recuperat nimic, întrucât cablurile au fost predate la mai multe centre de colectare, fiind ulterior valorificate".

Pentru această faptă, cei patru angajaţi ai CFR, riscă până la 15 ani de puşcărie.

Jale pe calea ferată

În primele nouă luni ale acestui an, pe raza judeţului Galaţi , poliţiştii de la transporturi au aplicat peste 100 de amenzi contravenţionale.

Pentru furturi de la infrastructura CFR au fost instrumentate în anul 2009 un număr de 31 dosare penale. Din cele spuse de şeful Poliţiei Transportri Galaţi, numai în şase cazuri siguranţa călătorilor a fost pusă în pericol, dar în aceste speţe nu au fost implicaţi angajaţi ai CFR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite