Galaţi: Petshop-urile, prima soluţie pentru alegerea unui cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Petshop-urile, prima soluţie pentru alegerea unui cadou
Galaţi: Petshop-urile, prima soluţie pentru alegerea unui cadou

Patronii de petshop-uri se plâng că în ultima vreme le-au scăzut vânzările în mod considerabil, principalul factor fiind criza financiară. Ei speră că situaţia se va îmbunătăţi odată cu întoarcerea copiilor din vacanţă.

Vrei să-i faci cuiva drag o surpriză dar te afli în pană de idei? Cea mai simplă soluţie este să mergi într-un magazin de animale. Un peştişor, un papagal, un hamster sau un porcuşor de Guineea pot aduce zâmbetul pe chipul oricui.

Cumpărătorii sunt de părere că animalele de companie pot fi nişte cadouri reuşite pentru cei mai mici membri ai familiei. „Pe 15 octombrie este ziua de naştere a nepoatei mele. Am venit să văd ce pot să îi cumpăr. Mă gândesc să îi iau un papagal”, ne-a spus Maria Tănase.

Preţurile din „petshop-uri” sunt pentru toate buzunarele. Papagalii au tarife cuprinse între 35 de lei şi 400 de lei, iar un porcuşor de Guineea poate costa până la 60 de lei. În cazul peştilor de acvariu, preţurile încep de la trei lei şi pot ajunge până la câteva sute de lei.

Papagalii sunt cumpăraţi în special de către vârstnicii aflaţi în căutarea unui tovarăş de discuţie. „Pentru bătrâni sunt compania ideală. Bucuria lor este atunci când papagalul începe să vorbească”, ne-a spus Alina Turcu, proprietar de magazin.

Peştii pentru  acvariu sunt căutaţi în special de către puşti, dar până la urmă îngrijirea lor cade în sarcina părinţilor.

image


La început este un moft al copiilor dar pe parcurs se transformă într-o adevărată pasiune a părinţilor”, ne-a spus Alina Turcu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite