Interviu/ Cosmin Dominte-omul care a trecut de la dormitul pe acoperiş, la filme cu Uma Thurman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 26 de ani, gălăţeanul Cosmin Dominte este unul dintre actorii de top în Media Pro Pictures şi a fondat o formaţie care cu audineţă explozivă - The Bridge Comitee. Cosmin a lăsat „mirajul" muncii în Combinat pentru a juca în filme alături de Uma Thurman şi Woody Harrelson.

Drumul până la succes al lui Cosmin a fost presărat de episoade tragico-comice, de la somn pe acoperişuri de blocuri, la întâlniri cu oameni extraordinari, care i-au marcat viaţa. Povestea lui este cea a unui om care a avut curajul să-şi urmeze visul.


Reporter: Cum te-ai caracteriza, în câteva cuvinte?


Cosmin Dominte: Într-o singură propoziţie, caracterizarea ar suna cam aşa: un om obişnuit, cu un job extraordinar! Ca să detaliez puţin, munca pe care o prestez îmi permite să fiu liber, să îmi utilizez la cote maxime puterea de creaţie. Dacă am de filmat - plec pe platouri, dacă am repetiţii la teatru - mă îndrept către teatru, dacă am de înregistrat vreo piesă - mă duc la studio. Şi tot aşa. Însă cele mai frumoase zile sunt cele imprevizibile.

image


R: În ce proiecte eşti implicat?


C.D: Acum colaborez cu teatrul Arca. Din toamnă o să încep odată cu noua stagiune să joc şi în alte locuri, însă acum e doar Arca.
Este un spectacol de improvizaţie care se numeşte „Comedy.Show", sub umbrela căruia există licenţă luată de la institutul internaţional de improvizaţie din Canada pentru un al doilea spectacol, numit „Comedy Sport Show".


La filmări momentan am pauză. Dacă nu mă înşel, ultimul proiect în care am filmat a fost campania „România DA" al postului ProTV.


La capitolul filme internaţionale, recent am terminat filmările la „The Battle of Vienna" regizat de Renzo Martineli, un film cu mulţi actori buni, străini şi români, printre care se află şi domnul F. Murray Abraham, câştigător al Oscarului pentru rolul său în „Amadeus". Recent, am filmat pentru un documentar, pentru postul Hallmark, intitulat „William & Kate: A royal love story", regizat de Linda Yellen.


Acum am primit un rol în viitorul film al domnului Nae Caramfil. Printre alţii, în distribuţia acestei producţii se află şi Uma Thurman.


R: De ce ai plecat din Galaţi?

image


C.D: Am plecat pentru că de mic simţeam că vreau să îmi testez limitele, mă gândeam la actorie de la 12 ani. Mă gândeam la muzică tot de pe atunci. În mintea mea erau şi încă sunt împletite aceste două forme ale artei. În Galaţi nu auzi decât „asta e joacă de copii, o să-ţi vină mintea la cap şi o să-ţi iei şi tu un job în combinat ca să faci banu' să -ţi poţi întreţine familia". În Galaţi era promovată ideea că „oamenii serioşi muncesc în combinat", ceea ce mi se părea aberant.
Norocul meu este că mama mea este o fiinţă extraordinară, care a ştiut să mă crească şi a ştiut să îmi încurajeze pornirile.

image


R: Cum a fost contactul cu Bucureştiul?


C.D: Primele luni au fost dificile, pline de accidente şi conturate de o viaţă contra-cronometru, ca să zic asa! Ultimul meu job în Galaţi a fost de trezorier la o firmă. Era bine, însă mi-am zis că sunt prea tânăr ca să zic „aici rămân!". Simţeam că mă plafonez şi simţeam că deşi înaintez în vârstă, treaba asta cu arta nu este ceva pueril şi copilăresc, pentru ca în loc să îmi treacă, se dezvoltă în mine!


Aşa că mi-am dat demisia, după ce m-am asigurat că eu şi cu mama avem din ce trăi şi am plecat în Bucuresti. Primisem o invitaţie de la o agenţie de modele de aici. Când am plecat aveam 20 de ani.


M-a sunat cineva de la o agenţie şi mi-a spus: Mâine am avea nevoie de tine. Este vorba despre un film producţie USA şi se trage o parte din el în studiourile MediaPro.Poţi să vii la Piaţa Victoriei mâine dimineaţă la 6 jumate? După ce am închis telefonul mi-am dat seama că era patru jumate după-amiaza şi că dacă plec dimineaţa cu primul autocar spre Bucureşti , ajung la 9.


Aşa că am plecat cu un rucsac în spate în seara aia. Era vară.


M-am plimbat toată noaptea. Eram bucuros că voi vedea cum se face ce iubesc eu să fac, însă eram foarte obosit şi mă tot bătea gândul că nu voi putea să mă concentrez dacă nu dorm. Aşa că am dormit pe acoperişul unui bloc de pe Calea Moşilor, cu rucsacul sub cap. A fost cea mai frumoasă seară de vară pe care mi-o aduc aminte. A doua zi m-a luat maşina de la Victoriei şi m-a dus la Buftea.

image

Cosmin Dominte a jucat deja în şapte filme!

Este mai mult decât evident că are stofă de mare artist. Nu o spunem noi, o spun cei care i-au oferit roluri în fileme. Deja, Cosmin a ajuns la şapte roluri.
- „Sergent" - film „The Battle of Vienna", produs de Castel Films, regizor Renzo Martinelli;
- „Amantul prinţesei Kate" - film „William & Kate: A royal love story", produs de Motion Picture Corporation of America, regizor Linda Yellen;
- „Arpin" - serialul Aniela, produs de Promance, regizori Iura Luncaşu, Alex Fotea;
- „Ofiţer în stafful lui Hitler" - film „Ces Amours La", produs de Media Pro, regia Claude Lelouche;
- „Sergent Jackson US Special Forces" - film „Vine Poliţia", produs de Media Pro, regia Phil Ramuno;
- „Block Party's Mtv Bodyguard" - film „Un film Simplu", produs de Media Pro Pictures, regia Tom Gatsoulis;
- „Barman High Class" - film „Slaughter", produs de Slaughter house productions & Media Pro pictures, regia Stewart Hopewell.

Un mare fan al site-urilor de socializare


Tânărul actor gălăţean este un mare fan al site-urilor de socializare, fie că este vorba despre Facebook sau Twitter. „este o lume în care poţi să cunoşti oamenii şi dincolo de convenienţe, de regulile obişnuite", ni se confesează artistul.

De altfel, Cosmin are cont propriu pe Facebook, dar şi-a făcut şi pentru trupa „The Bridge Comitee" (o trupă care combină intersant ritmurile afro-americane cu cele româneşti), pe care a fondat-o împreună cu americanul Ken Archie.

Spaţiul virula pare să fie considerat de actorul gălăţean ca fiind propice pentru dezvoltarea carierei lui de artis. Nu de alta dar toate producţiile lui muzicale sunt pe youtube. „Nu mi le-a furat nimeni, ci am preferat să le ofer eu publicului, fără oprelişti. Cred cu mare convingere în libertatea artei! Publicul trebuie să ai acces la opere", ne-a destăinuit Comin Dominte.

image

Formaţia The Bridge Comitee - combinaţie de ritmuri în alb-negru

Pe lângă actorie, Cosmin a pus şi bazele unei formaţii hip-hop, alături de un prieten din Statele Unite. Componenţii trupei îşi propun să creeze o punte între cultura americană şi cea românească prin intermediul muzicii.Proiectul trupei „The Bridge Comitee" a început într-un bar, iar colaborarea dintre americanul Ken Archie şi românul Cosmin Dominte, al cărui nume de scenă este Jazz 8, a fost la început o joacă.

După cum a povestit Cosmin pentru HipHopBlog.ro, la un moment dat, cei doi se aflau la un concurs freestyle. După ce americanul şi-a făcut numărul, Jazz l-a continuat şi de aici a demarat proiectul ce durează de cel puţin un an şi jumătate.

Iată şi definiţia conceptului, subliniată pe blogul personal al lui Cosmin: „De ceva vreme, un concept nu dă pace gândurilor a doi indivizi. S-a lovit de toţi pereţii, a suferit transformări care mai de care mai interesante, dar a dat naştere unui «comitet» ce-şi propune să facă o punte de legătură între culturile urbane a două lumi diferite".

În acest moment, cei doi lucrează la lansarea unui nou videoclip, intitulat Back Down, ale cărui filmări au fost realizate la începutul lui august. Din punctul de vedere al stilului abordat, duo-ul îşi propune un stil uşor ironic, cu mesaje subliminale.

Data lansării următorului album nu a fost hotărâtă încă se ştie numele: „Conversations". Cel care se ocupă de partea de producţie a albumului va fi cunoscutul Mike Miles.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite