5.626 de absolvenţi de gimnaziu au devenit “liceeni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au rămas nerepartizaţi din cauză că au completat neinspirat opţiunile 31 de elevi. Peste 1.000 de locuri, rămase neocupate, sunt „rezervate” pentru elevii care vor scăpa de corigenţe

Calculatorul a decis ieri soarta celor 5.657 de elevi care şi-au exprimat opţiunile cu gândul la viaţa de licean. Majoritatea absolută a absolvenţilor de gimnaziu a completat corect, dar mai ales inspirat opţiunile şi a ajuns astfel acolo unde dorea şi unde  îi permitea media.

Din păcate au fost şi 31 de elevi neinspiraţi atunci când au completat opţiunile şi care, din acest motiv, au rămas pe dinafară. O absolventă a Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” avea chiar o medie foarte mare – 8,49 – dar, din cauză că a ales doar licee şi specializări foarte bune, la care mediile minime de admitere au fost anul trecut peste 8,50, nu a întrunit baremul şi a rămas nerepartizată.

„Ştiu despre ce fetiţă este vorba – Miruna Băilă –  care însă din câte ştiu eu s-a înscris la un colegiu privat din Elveţia, acolo unde învaţă şi sora ei. Probabil că de aceea nu a fost foarte concentrată asupra opţiunilor pe care le-a făcut. Să ştiţi că Miruna a fost destul de bună la învăţătură, nu cred că ar fi greşit aceste opţiuni”, spune directorul colegiului, Vasile Ciuchină.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite