Invitaţie la solidaritate de Ziua Mondială de luptă împotriva Sida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii la acţiune vor aprinde lumânări în memoria tinerilor care s-au stins
Participanţii la acţiune vor aprinde lumânări în memoria tinerilor care s-au stins

Fundaţia „Inimă de Copil” vă invită si in acest an, pe 1 Decembrie, la o acţiune publică pentru a marca Ziua Mondială de luptă împotrivă SIDA.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia LIFE (Libera Iniţiativă pentru Forţe Egale) Galaţi şi UNOPA (Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) şi se va desfăşura pe pasajul pietonal din zona blocurilor P (spre Elice).  

Programul zilei va cuprinde:

15:00-19:00 - Informare publică – Membrii si voluntarii Asociatiei LIFE (Libera Inţiativa pentru Forţe Egale) Galaţi şi ai Fundaţiei “Inimă de Copil” vor distribui materiale informative şi vor vorbi oamenilor despre problematica HIV/SIDA: riscuri, prevenire, posibilităţi de testare, conştientizarea comportamentelor discriminatorii.

16:30-16:45 - Conferinţa de presă

17:30-18:00 - Comemorarea celor care au decedat ca urmare a infecţiei cu HIV şi SIDA – participanţii la acţiune vor aprinde lumânări în memoria copiilor şi tinerilor care s-au stins.

Anul acesta acţiunile prilejuite de Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA se desfăşoară pe fondul unor dificultăţi majore: încetarea unor finanţări externe importante destinate prevenirii HIV/SIDA, fonduri ce nu au fost înlocuite de altele din partea statului, lipsa tratamentului pentru pacienţii din mai multe judeţe ale ţării, creşterea îngrijoratoare a numărului de noi cazuri, mai ales în rândul tinerilor.     

Fundaţia „Inimă de Copil” – desfăşoară încă din 1996 proiecte sociale pentru diferite categorii de copii şi tineri în dificultate din Galaţi, copiii cu infecţie HIV abandonaţi fiind printre primii beneficiari ai serviciilor fundaţiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite