Ziua Copilului, între o petrecere în parc şi un party de fiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacole de teatru, parade cu personaje din poveşti, concursuri sportive cu premii sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru cei mici, de ziua lor. Locurile din oraş în care se organizează asemenea manifestări sunt Grădina Publică, Aleea spre Elice şi esplanda Casei de Cultură.

Chiar dacă recesiunea a lovit în egală măsură bugetele de familie şi pe cele ale instituţiilor administrative ale municipiului şi judeţului, "1 Iunie", Ziua Copilului, tot va fi serbată. În ciuda lipsurilor, municipalitatea organizează pentru cei mici mai multe manifestări.


Aşa cum a declarat Stelian Stancu, directorul Teatrului "Gulliver", păpuşarii din Galaţi au programul cel mai aglomerat cu ocazia zilei de 1 Iunie. "Susţinem spectacole în aer liber în Grădina Publică, pe esplanada Casei de Cultură şi chiar şi la târgul de cărţi dinspre Elice", a declarat Stelian Stancu.


Parada zânelor


Manifestările organizate de Consiliul Judeţului Galaţi vor debuta după ora 16.00 odată cu parada personajelor de poveste. Apoi va urma spectacolul oferit de Centrul Cultural „Dunărea de Jos" şi de copii de la mai multe grădiniţe din judeţ precum şi un concurs sportiv organizat de în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Sport.


Alternativa de lux


Una dintre variantele preferate de părinţii cu dare de mână pentru a-şi face fericiţi copiii de ziua lor, o oferă firmele care organizează petrecerile prichindeilor din oraş. "Alături de alţi părinţi ai copiilor dela aceeaşi grădinţă, ne-am înţeles să organizăm o astfel de petrecere. Nu este foarte costisitor şi cred că este un cadou bun pentru micuţi", ne-a declarat Maria Oprea, 34 de ani.


Spre exemplu, la "Lumea lui Ţopăilă" costul închirierii sălii de petereceri ajunge la 120 lei pentru două ore, sumă la care se poate adauga opţional un meniu al cărui preţ pleacă de la 45 de lei, plus accesoriile de petrecere, care costă minim 25 de lei pentru fiecare copil. Accesoriile de petrecere sunt: coifuri, ochelari, pictura pe faţă, diplomă specială pentru sărbătorit, cadou special, supraveghere şi poze de la petrecere.


Cadouri de la Mittal


Cel mai mare agent economic din judeţul Galaţi, Arcelor Mittal, nu va mai organiza anul acesta petreceri pentru copii sau alte evenimente dedicate celor mici.
"În schimb vom acorda cadouri salariaţilor Arcelor Mittal care au copii şi vom premia olimpicii din Galaţi care au obţinut rezultate bune la concursurile naţionale", ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite