Galaţi: De ”Ziua mondială fără maşină”, traficul rutier a fost la fel de aglomerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: De ”Ziua mondială fără maşină”, traficul rutier a fost la fel de aglomerat
Galaţi: De ”Ziua mondială fără maşină”, traficul rutier a fost la fel de aglomerat

Şoferii gălăţeni nu pot rezista fără autoturismul personal, iar astăzi,  de „Ziua mondială fără maşină” străzile municipiului au fost la fel de intens circulate.

22 septembrie este singura zi celebrată în mii de oraşe din lume, prin renunţarea treptată la autoturismul personal şi utilizarea oricărei modalităţi de transport non-poluant.

Cu toate acestea, foarte puţini dintre gălăţeni ştiu că astăzi, pot merge, oficial, fără maşină promovând, în mod organizat, mersul pe bicicletă sau deplasarea pe jos.

Nu am ştiut că este „Ziua mondială fără maşină” dar pot să spun că este greu să renunţi la autoturismul personal. Cel puţin în cazul bărbaţilor, ei sunt şoferi înrăiţi”, ne-a spus Ioana Panaite, în vârstă de 50 de ani.

Alt gălăţean, Mircea Pricop, susţine că ar renunţa oricând la maşina personală pentru o plimbare în aer liber. „Este o iniţiativă bună, în plus mersul pe jos face piciorul frumos”, ne-a mărturisit tânărul în vârstă de 23 de ani pe care l-am surprins plimbându-se cu iubita lui.

Traficul rutier, principala sursă de poluare 

Întrebat ce părere are despre renunţarea, cel puţin o zi, la maşina proprie în favoarea unei plimbări cu bicicleta, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu, ne-a spus că este o iniţiativă bună deoarece traficul rutier este principala sursă de poluare în municipiul Galaţi.

În ultimii ani numărul autovehiculelor a crescut în ritm ameţitor. Aşa se face că traficul urban a ajuns unul din primii factori nocivi pentru mediu. Acest lucru a fost demonstrat în nenumărate rânduri şi de măsurătorile realizate de Agenţia de Protecţia Mediului.

 Multe maşini sunt foarte vechi şi afectează calitatea aerului, şi implicit sănătatea populaţiei. La ora actuală, din punct de vedere al traficului urban ne clasăm printre cele mai aglomerate oraşe din ţară
”, ne-a declarat Mihai Turcu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite