Zi de sărbătoare la Pompieri/162 de ani de la „Bătălia din Dealul Spirii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii gălăţeni aniversează pe data de 13 septembrie 162 de ani de la „Bătălia din Dealul Spirii” dar şi Ziua Pompierilor din România. Vestivitatea va avea loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

La 13 septembrie, ostaşii pompieri de sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, au dat dovada de eroism, curaj, spirit de jertfa si patriotism, în lupta inegală de forţe cu trupele otomane din Dealul Spirii. Cei aproape 100 de eroi căzuţi au reînnodat, prin sângele lor, glorioase tradiţii de luptă lăsate moştenire armatei române de vitejii lui Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul.

„Înscrisa cu litere de aur în cartea de istorie a neamului nostru, prin Hotărârea Consiliului de Miniştri din anul 1959 a fost declarată - Ziua de 13 Septembrie - ca ,,ZIUA POMPIERILOR DIN ROMANIA” în semn de profunda admiratie şi perenă recunoştiinţă faţă de glorioasele fapte de arme săvârşite de Detaşamentul de Pompieri comandat de bravul căpitan Pavel Zăgănescu”, spune cpt. Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi.

„Aflaţi permanent la datorie, prin specificul misiunilor lor, atât in timp de pace cât şi de război, pompieri s-au afirmat prin înalta conştiinţa civică manifestată în salvarea vieţii oamenilor, în apărarea bunurilor de flagelul incendiilor, s-a implicat şi încadrat în momente şi evenimente deosebite ce au marcat lupta poporului român pentru libertate, unitate naţională şi independenţă statală, înscriindu-se între acele forţe ce au răspuns şi corespuns misiunilor primite”, se arată într-un comunicat emis de ISU Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite