Zeci de blocuri din Galaţi au rămas fără apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de blocuri au rămas fără apă caldă  Şefii asociaţiilor au apelat la această soluţie extremă de frica datoriilor uriaşe acumulate către ApatermSute de familii din Galaţi nu beneficiază de apă caldă în acest moment, pentru că şefii de asociaţii au dispus sistarea furnizării acesteia.

Asociaţiile care au recurs la această modalitate radicală de control a datoriilor sunt tocmai cele care au sume uriaşe neplătite către societatea locală de furnizare a apei calde şi a căldurii. Le amintim aici pe cele cu numerele 560, 791, 855 şi 711.

„Posibil ca în aceste blocuri să fie proprietari care doresc să primească apă caldă, dar care nu beneficiază de ea deoarece majoritatea a hotărât sistarea”, a declarat George Cubasa, directorul Apaterm SA.

Se pare chiar că în unele cazuri au fost adevărate operaţiuni în forţă: oprirea apei calde s-a făcut fără acordul tuturor proprietarilor şi fără o solicitare scrisă, conform prevederilor legale şi contractuale. „Au intrat la subsolul scării şi au oprit vana fără să ne înştiinţeze”, afirmă directorul Apaterm.
Ce-i drept, sunt şi asociaţii care au solicitat în scris oprirea apei calde. E vorba de asociaţiile nr. 174, 203, 206, 356, 351, 531, 800, 711, 708 şi  843. „Aceste asociaţii au depus la sediul nostru cereri prin care solicită oprirea apei calde sau furnizarea ei după un anumit program”,  susţine şeful Apaterm SA.
Datorii uriaşe către Apaterm

Restanţele de plată ale asociaţiilor de locatari se ridică la circa 1800 de miliarde de lei vechi. Datoriile sunt vechi de ani de zile, iar pe fondul crizei, oamenii îşi permit din ce în ce mai puţin să achite din sumele datorate.

Pe primul loc în clasamentul datornicilor se află Asociaţia nr. 335, care are o datorie totală în valoare de  948.366,71 lei. Locul doi este ocupat de Asociaţia nr. 606, care a acumulat un debit total de 800. 516,13 lei. Pe poziţia a treia se află Asociaţia nr. 714, care are de dat 1.495.117,95 lei. Mulţi dintre datornici au fost deja acţionaţi în instanţă.


Cât costă căldura în această iarnă

Chiar dacă e criză, sunt şi veşti bune pentru gălăţeni: preţul energiei termice destinate populaţiei nu se va majora, rămânând deocamdată la 140 de lei gigacaloria. Ultima scumpire a fost operată în ianuarie, când tariful a crescut cu 20 de lei. Circa 40 de blocuri din municipiu nu primesc căldură din cauza avariilor la subsol.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite