Zăngănesc lacătele pentru liceele particulare după rezultatele dezastruoase de la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea şcolară „Concord", care a avut rezultate dezastruoase la Bac, este monitorizată de o comisie din minister. Pentru a fi elevi ai acestui liceu, tinerii trebuie să plătească o taxă de 400 de euro pe an.

Liceele cu rezultate foarte slabe la examenul de Bacalaureat, aşa-zisele „fabrici de absolvenţi", au intrat în colimatorul Ministerului Educaţiei. În această situaţie este şi liceul particular „Concord" din Tecuci, care s-a dovedit a fi un loc în care tinerii mergeau doar să dea bani- 400 de euro pe an- nu şi pentru a învăţa carte.
De altfel, în acest an, două dintre cele patru unităţi şcolare care funcţionează sub patronajul unor fundaţii au dat chix la examenul maturităţii.

Este vorba despre Liceul „Magisterum" şi Liceul „Concord", ambele din Tecuci. Dacă la „Magisterum", pe listele de candidaţi figurau doar şase absolvenţi, la „Concord" au intrat în probele de competenţe nu mai puţin de 220 de elevi. Niciunul dintre cei şase elevi de la „Magisterum" nu a reuşit la Bac, iar la Concord" au trecut doar doi.

DE LA 30% LA 1,12%

În acest caz a fost o scădere drastică, de la un procent de promovabilitate de 30%, înregistrat în 2010, la doar 1,12% în 2011.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite