WebI – La Galaţi s-a inventat un nou post de bugetar-inspectorul web din faţa clasei! Big-Brother

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele din şcoli foto Bogdan Dimofte
Camerele din şcoli foto Bogdan Dimofte

Un sistem informatic modern, bazat pe monitorizare video, va fi introdus în toate şcolile din judeţ. Primele probe vor fi făcute mâine la Şcoala numărul 28 Mihai Eminescu, din Galaţi

Inspectoratul Şcolar Galaţi (ISJ) se pregăteşte să inuagureze zilele acestea un sistem video - unic în România - prin care intenţionează să monitorizeze modul în care decurg orele, în special în mediul rural. Sistemul informatic poartă denumirea generică de „WebI" - inspectorul web!

„Vrem doar să facem economie de timp, de resurse umane şi de combustibil. Practic, inspectorii noştri nu se vor mai deplasa în judeţ pentru a asista la ore şi vor sta în faţa monitoarelor şi vor evalua modul în care profesorii îşi fac datoria", mai spune Doruleţ Resmeriţă.

Ideea de a implementa un astfel de sistem le-a venit celor de la ISJ Galaţi în momentul în care supravegherea video a examenului naţional de titularizare a devenit obligatorie.

„Noi, oricum trebuia să achiziţionăm aceste camere de monitorizare pentru examenul de titularizare de anul viitor, aşa că le-am luat mai devreme şi le vom folosi şi pentru aceste monitorizări la clase", spune inspectorul general adjunct, Onuţ Atanasiu.

Primele probe vor avea loc mâine la Şcoala Gimnazială nr. 28 „Mihai Eminescu" din Galaţi, urmând ca apoi, în câteva zile proiectul să fie demarat în mai multe şcoli din judeţ.

Vom începe de la extrema nordică a judeţului şi vom ajunge să avem astfel de camere video în toate cele 188 de unităţi şcolare cu personalitate juridică din judeţul Galaţi. De la acestea, camerele vor putea fi uşor transferate şi la unităţile şcolare cu statut de anexă, situate în interiorul comunelor sau în satele componente", spune inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă.

Camerele web, ca de altfel întregul sistem de monitorizare, se află în acest moment la configurare la o firmă de soft din oraş, urmând ca mâine să ajungă la unele şcoli.

Dispozitivele video nu permit înregistrarea imaginilor, deci nimeni nu trebuie să-şi facă griji că imaginile ar putea fi folosite în alte scopuri.

„Monitorizările nu pot fi folosite în scop de evaluare, chiar dacă sistemul permite şi ascultarea celor care predau la clase. Acolo unde se vor sesiza probleme vizavi de modul în care profesorii îşi ţin orele, inspectorii se vor deplasa în teritoriu şi vor face evaluările conform procedurilor normale", mai spune Onuţ Atanasiu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite