Vremea care aduce moartea. Două persoane au fost ucise de frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de copii ajung la Urgente cu viroze respiratorii
Zeci de copii ajung la Urgente cu viroze respiratorii

În ultimele 24 de ore, două persoane din Galaţi şi-au pierdut viaţa, cauza cea mai probabilă a decesului fiind reprezentată, potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, de schimbările bruşte de temperatură.

Conform sursei citate mai sus, cele două victime, o femeie în vârstă de 63 de ani şi un bărbat de 50 de ani, erau cunoscute cu afecţiuni cardiace, iar schimbarea bruscă de temperatură le-a afectat boala.
Pe de altă parte, o altă categorie de pacienţi afectată de răcirea bruscă a vremii sunt copii. Dr. Ginel Baciu, din cadrul Spitalului de copii Sfântul Ioan a spus că numărul micuţilor cu afecţiuni respiratorii a crescut foarte mult în ultimele ore.
„Dacă până acum aveam o medie de 60-80 de copii într-un interval de 24 de ore, în ultimele zile, numărul minorilor ajunşi la urgenţe a ajuns la 140-160", a spus acesta.
Majoritatea micuţilor care au ajuns aici suferă de afecţiuni respiratorii. Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să evite cu orice preţ să le dea medicamente copiilor fără a consulta un specialist.
„Mai ales în această perioadă trebuie evitate aglomerările urbane, de unde cei mici ar putea contacta viruşi. Nu trebuie să le administrăm medicamente copiilor în neştire, deoarece afecţiunile autoimune se pot demonstra mult mai periculoase decât virozele", a mai spus dr. Baciu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite