Galaţi: Voluntar german, expert în protecţie socială: România de azi este Germania de după al doilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Hupe-Ziemen
Alfred Hupe-Ziemen

Concluziile au fost trase după 22 de zile de analiză a sistemului de protecţie socială din Galaţi.

Un expert german din cadrul Senior Experten Service (SIS) - o societate de interes public, care promovează în Germania şi în străinătate formarea profesională, calificarea angajaţilor în special în domeniile de activitate tehnice şi industriale – a vizitat zilele acestea mai multe şcoli şi instituţii de protecţie socială din Galaţi.

Alfred Hupe-Ziemen a fost găzduit de Şcoala Specială “Emil Gârleanu” din Galaţi, ai cărei dascăli au avut şi sarcina de a-l duce pe expert în toate zonele de interes din oraş.

După 22 de zile de analize, disuţii şi diseminări, neamţul se pregăteşte să scrie un raport legat despre ceea ce a constatat în Galaţi.

Cea mai mare problemă este evident cea legată de nivelul alocaţiilor bugetare.

“Deşi practicaţi acelaşi sistem implementat în Franţa sau în Germania, nivelul alocaţiilor este extrem de scăzut, chiar şi de 10 ori mai mic decât în cele două ţări despre care v-am spus”, explică expertul german.
Dacă în Galaţi, ca de altfel în toată ţara, alocaţia unui copil este de 10 euro, în Germania aceasta este de 140 de euro.

Nici oamenii care lucrează în sistemul protecţiei sociale nu sunt suficient de bine stimulaţi financiar.
“Cu toate acestea m-a uimit implicarea oamenilor în ceea ce fac, indiferent de banii cu care pleacă la sfârşitul unui luni de muncă”, a mai spus Alfred Hupe-Ziemen.

România a fost comparată de expertul neamţ cu Germania de după al doilea Război Mondial.
Soluţia? Stimularea economiei şi atragerea investiţiilor străine care să crească veniturile statului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite