Galaţi: Voleibalistele încep campionatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Voleibalistele încep campionatul
Galaţi: Voleibalistele încep campionatul

Campioana ultimilor trei ani, CSU Metal Galaţi, va juca în prima etapă pe terenul unei contracandidate la titlu, Tomis Constanţa. Primul eşalon al voleiului feminin îşi începe sâmbătă o nouă ediţie de campionat, formaţia gălăţeană CSU Metal fiind  pentru a treia oară consecutiv în postura de a-şi apăra titlul de campioană.

Se anunţă un sezon total diferit de precedentul, când Metal Galaţi nu a avut adversar care să-i pună probleme pe plan intern. Acum sunt trei echipe care şi-au anunţat intenţiile de a lupta pentru titlu şi Cupa României.

 Dinamo Bucureşti şi Tomis Constanţa au preluat din reţeta succesului gălăţean şi au avut o campanie de transferări destul de impresionantă, cu voleibaliste de mare valoare aduse din străinătate.

Principalele transferuri ale verii, făcute de cele două cluburi care încearcă să oprească hegemonia celor din Galaţi, sunt Vesna Citakovic (Dinamo), Katarina Barun şi Iuliana Nucu (Farul).

Va fi şi un nou sistem competiţinal, fără play-off după retur. Federaţia de specialitate a revenit la formula de acum trei ani, cu sezon regulat, la finalul căruia primele patru echipe se vor duela în câte un turneu pe terenul fiecăreia dintre ele. Noutatea o reprezintă faptul că se va intra în turnee cu punctele acumulate în duelurile directe din tur şi retur.

Terzic: "Pentru titlu ne vom bate cu Dinamo şi Tomis"


Antrenorul sârb de la Metal Galaţi, Zoran Terzic, anticipează un campionat mult mai interesant.

"Noi avem o echipă nouă în timp ce Tomis şi Dinamo s-au întărit considerabil. Pentru competiţie este bine, va fi mai echilibrată şi mai interesantă. În schimb, pentru noi va fi mai greu, dar sper ca la final să fim din nou campioni", a spus Terzic.

Metal a adus şapte jucătoare străine, însă tocmai acest lucru îi diminuează potenţialul pentru prima parte a întrecerii. Terminarea Campionatului European duminica trecută a însemnat sosirea târzie la echipă a antrenorului principal şi a unora dintre jucătoare.

Terzic a ajuns în Galaţi abia miercuri seară, iar ultima voleibalistă, coordonatoarea poloneză Milena Sadurek, a venit noaptea trecută. Astfel, Metal va apuca abia astăzi să facă un antrenament în formulă completă, singurul înaintea primului meci.

 "Sincer, nici nu ştiu acum dacă suntem mai puternici sau nu comparativ cu sezonul trecut. Nu am apucat să văd la lucru toată echipa, este de muncă pentru omogenizare. La începutul lunii decembrie, înainte de meciurile din Liga Campionilor, vom ajunge la un nivel de joc optim", a adăugat Terzic.

Întâmplarea face ca încă din prima etapă Metal să joace în deplasare chiar cu una dintre rivale, Tomis Constanţa, sâmbătă seară de la ora 18.00, meci televizat în direct de TV Neptun şi în care Tomis porneşte favorită fie doar şi pentru lipsa de pregătire a echipei gălăţene.

"Nu ar fi o surpriză dacă vom pierde, dar contează doar ce va fi la sfârşitul campionatului", a declarat vicepreşedintele de la Metal, Petrică Deju.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite