UPDATE / Viscolul a blocat şapte drumuri judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sunt avertizaţi să nu plece în afara localităţilor decât dacă este necesar
Şoferii sunt avertizaţi să nu plece în afara localităţilor decât dacă este necesar

Un autotren încărcat cu cereale a derapat pe DJ 251 din cauza sulurilor de zăpadă iar circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate pe toate drumurile din judeţ.Nu plecaţi la drum decât dacă este absolut necesar. De astăzi a intrat în vigoare avertizarea de Cod Portocaliu iar autorităţile au restricţionat circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

ULTIMA ORĂ: Viscolul crează blocaje temporare pe drumurile din judeţ

Circulaţia pe drumurile naţionale şi judeţene este îngreunată pe teritoriul judeţului Galaţi, existând posibilitatea apariţiei blocajelor temporare cauzate de viscol, în special pe sectoarele de drum expuse perpendicular pe direcţia vântului.

Astăzi, la ora 16.00, erau blocate următoarele sectoare de drumuri judeţene:

DJ 254C - din DN 24D către Adam;

DJ 255 Rediu - Cuca;

DJ 251C Smulţi-Crăieşti;

DJ 242E Băneasa- Roşcani;

DJ 242D Băneasa - Suceveni;

DJ 261A - din DN 24D către Scânteieşti;

DJ 254 Iveşti - Călmăţui.

Nu sunt localităţi izolate şi nici autovehicule blocate în trafic.

Datorită viscolului, în această dimineaţă, la ora 7.00, circulaţia era îngreunată pe drumurile judeţene DJ 251H Valea Mărului-Corod, DJ 252H Tecuci-Furceni şi DJ 251 Costache Negri-Pechea.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Pe DJ 251 datorită formării unor suluri de zăpadă, un autotren încărcat cu cereale a derapat în afara părţii carosabile iar drumarii au intervenit pentru deblocarea lui.

Şi pe drumurile naţionale circulaţia este îngreunată iar autorităţile acţionează pentru înlăturarea zăpezii de pe următoarele drumuri: DN 22B km 11+654 , 13 +460; DN 24 Cosmeşti-Tecuci-Priponeşti km 6 +700 - 51+000; DN 25 Tecuci-Şendreni şi DN 25A Hanu Conachi - Năneşti, la km 3+920 şi la km 68+196; DN 2B Şendreni-Galaţi frontieră km 125 +571 - 141 +996; DN 26 Galaţi-Oancea-Cavadineşti şi DN 26A Oancea-Vama la km 4+910 la 81+ 138, precum şi DN 24D Bălăbăneşti-Cuca - DN26, km 9+130 la 84 + 911.

La ora 06.00, în această dimineaţă, a intrat în vigoare avertizarea meteorologică - Cod portocaliu iar circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3.5 tone a fost restricţionată .

Autorităţile locale sunt pregătite să facă faţă ninsorilor

Şeful Ecosal Prest Galaţi ne-a declarat că societatea pe care o conduce are toate utilajele pregătite pentru a interveni în cazul în care ninsoarea va face impracticabile drumurile din oraş.

Suntem gata să intervenim dacă vremea se va înrăutăţi. Toate cele 18 utilaje (5 sărăriţe, 10 tractoare, 3 vole) sunt pregătite. Oamenii au fost înştiinţaţi că este posibil să ieşim pe străzi în orice moment dacă va începe să ningă. Nu-i pot chema la serviciu pentru că nu mai am voie să le plătesc ore suplimentare însă în momentul în care sunt anunţaţi toţi angajaţii vor veni în cel mai scurt timp posibil", a declarat Ion Ionescu.

Şi angajaţii de la Administraţia Domeniului Public (ADP) au utilajele pregătite pentru intervenţie.

Noi suntem deja la serviciu. Toate cele cinci tractoare ale noastre sunt pe poziţii. Dacă va fi nevoie vom interveni acolo unde vom fi solicitaţi", a spus Eduard Grosu, directorul ADP.

Pentru mai multe ştiri din Galaţi, click pe poză: 

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite