Viorel Gheorghiţă, directorul DSVSA Galaţi, rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Galaţi au respins ca neîntemeiată cererea de liberare provizorie sub control judiciar a dr. Viorel Gheorghiţă, arestat preventiv sub acuzaţiile de dare de mită, luare de mită, şantaj, abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Directorul DSVSA Galaţi poate ataca cu recurs decizia primei instanţe la Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit rechizitoriului de punere sub acuzare, dr. Viorel Gheorghiţă era urmărit de procurori încă din anul 2008, după ce a încercat să muşamalizeze rezultatele unui control venit de la Bucureşti.

În cursul lunii ianuarie 2008, inculpatul Gheorghiţă Viorel, în calitate de director executiv al D.S.V.S.A. Galaţi, a dat mai multe produse alimentare unor inspectori din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) Bucureşti pentru ca aceştia să nu consemneze într-un act de control faptul că inculpatul Gheorghiţă Viorel nu remediase deficienţele constatate de către Departamentul de Control din cadrul Guvernului României la D.S.V.S.A. Galaţi", se arată într-un comunicat remis de DNA Galaţi.

Mai mult, şeful DSVSA le-a cerut angajaţilor să închidă ochii la mai multe nereguli găsite la comercianţii pe care-i controlaseră.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite