Violenţa din şcoli: Se întoarce roata - profesorii încep să devină victimele elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum elevii erau frecvent cei agresaţi de profesori, acum aceştia din urmă sunt victimele înjurăturilor şi agresiunilor fizice ale învăţăceilor lor

Pentru că nu a mai fost reactivată de multă vreme Comisia de combatere a Infracţionalităţii din Şcoli, părţile implicate în această problemă, respectiv sindicate, Inspectorat şi Prefectură, au decis să discute măsurile de siguranţă din unităţile de învăţământ, în cadrul unei şedinţe a Comisiei de dialog social.

„Am avut numeroase probleme care puteau fi rezolvate dacă în şcoli ar fi existat camere de supraveghere sau pază. De asemenea, avem situaţii neplăcute legate de circulaţia rutieră din zona şcolilor. Trebuie neaparat montate limitatoare de viteză. Aţi văzut ce s-a întâmplat zilele trecute la Şcoala 25 sau la Lieşti!", afirmă inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă.

Lipsa camerelor de luat vederei din şcoli a fost criticată şi de liderii sindicali. „Consiliul Judeţean s-a angajat, anul trecut, să asigure, din fonduri proprii, camere pentru şapte licee, dar se pare că a uitat", spune preşedintele SIP Galaţi, Valeriu Diculescu a remarcat apariţia unui nou tip de violenţă în şcoli, în care agresori sunt elevii şi victime, cadrele didactice.

Siguranţa din şcoli ar putea înregistra un reviriment numai după elaborarea unui nou program de pază, la care ar trebui să-şi aducă aportul Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia Comunitară, principalele instituţii implicate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite