Viforul mătură profitul transportatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul infernal a blocat cursele internaţionale
Traficul infernal a blocat cursele internaţionale

Sute de oameni au fost informaţi zilele acestea de firmele care efectuează transport internaţional că nu au cum să ajungă la cei dragi. Reprezentanţii transportatorilor au fost nevoiţi să anuleze cursele de ieri şi de azi dimineaţă din cauza drumurilor închise.

Înzăpezirea drumurilor din ţară, dar în special a celor din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău, dar şi deciziile radicale luate de autorităţi de a închide complet oraşul din cauza nămeţilor, au dat mari bătăi de cap firmelor care fac transport internaţional auto de persoane şi de mărfuri.

Momentul în care se ia această decizie este cum nu se poate mai prost. Această perioadă este cea mai profitabilă pentru transportatorii internaţionali. Apropierea sărbătorilor de iarnă îi aduce aproape de cei dragi pe cei mai mulţi români plecaţi în Italia, Spania sau în alte ţări europene. Duce şi la creşterea de 9-10 ori a cantităţii de colete transportate.

Unii vin cu maşinile personale, alţii cu avionul, dar cei mai mulţi vin cu autocarele. Regula este valabilă şi pentru cei care vor să meargă să-i viziteze pe cei din străinătate sau care vor să le trimită pachete de Crăciun.

„În această perioadă rezervările se fac chiar cu o lună-două înainte. Vă daţi seama în ce situaţie ne-au pus autorităţile gălăţene: trebuie să le spunem oamenilor că nu ştim când îi vom aduce acasă", ne-a spus reprezentantul firmei Rimani Tour Galaţi, Nicoleta Urdea.

Cele câteva zeci de firme care efectuează transport internaţional sunt nevoite să suporte acum pierderi de sute de mii de euro.

Haos creat de autorităţi

Obişnuita cursă către Italia, care trebuia să plece astăzi dimineaţă de la firma din Galaţi a fost anulată. În primul rând pentru că autorităţile erau neclare în ceea ce priveşte deschiderea drumurilor către restul ţării, iar în al doilea rând pentru că acţiunea de deszăpezire din noaptea trecută a blocat autocarul într-o parcare din oraş.

„Chiar dacă să spunem că restricţiile de circulaţie ar fi fost ridicate, noi tot am fi avut probleme. După ce au curăţat străzile oraşului, autorităţile au blocat accesul din parcarea firmei către stradă", ne-a mai spus Nicoleta Urdea.

Situaţia este valabilă şi la restul firmelor de profil, care ameninţă că vor da în judecată autorităţile, pentru a-şi recupera pierderile.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite