Vieţi distruse de medici! Zeci de reclamaţii anual la Colegiul Medicilor din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Malpraxisul este una dintre cele mai importante probleme ale sistemului medical românesc, în parte legată şi de sărăcia acestuia. Zeci de reclamaţii vizând culpe medicale sunt înregistrate anual la Colegiul Medicilor însă mult prea puţine sunt soluţionate. Victimelor acestora le rămâne doar cu credinţa că numai Dumnezeu le va face dreptate.

Oricine poate ajunge pe un pat de spital cu boli, mai grave ori mai puţin grave. Oricine îşi poate pierde viaţa chiar într-un spital, răpus nu neapărat de boala de care suferă, ci de una dintre „bolile cronice ale sistemului sanitar romanesc". Malpraxisul. Această „boală" nu ţine cont de vârstă, sex, religie. Sărăcia spitalelor şi uneori indiferenţa medicilor faţă de pacienţi, generează uneori acest "tratament" letal.

Condamnat să fie orfan

Este cazul unui copil de numai un an şi jumătate, care a rămas fără mamă chiar la naştere. Totul s-a întâmplat în februarie 2010, când Costea Fănica, de 30 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru a naşte. Doar pruncul ei a mai fost externat. Gravida a murit pe masa de operaţie. De gardă în acea noapte erau dr. Rodica Dimitriu şi Dr. Mariana Bratu.

Femeia, aflată la a doua naştere, era mama unui copil de şase ani, iar respectiva sarcină nu a prezentat niciun fel de probleme. Al doilea băieţel al ei nu va rosti niciodată „mamă" !

„M-au nenorocit"

„Nu am aflat nimic de atunci şi până acum. Mi s-a spus că ancheta va dura aproximativ un an. A trecut deja un an şi jumătate. Nu am aflat nimic. Copilul a crescut, e mare, e sănătos dar despre moartea mamei lui nu ştiu nimic. Am primit în urmă cu câteva luni o scrisoare acasă de la Spitalul Judeţean".

Citeşte amănunte în săptămânalul ADS, apărut joi, 30 iunie. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş,  la preţul unic de 1,4 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite