Video Galaţi: Vânătoare de vandali în cartierul Ţiglina I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul, unul dintre cele mai liniştite ale Galaţiului, a fost ţinta huliganilor mai multe nopţi la rând.

Mobilier stradal devastat, tomberoane în mijlocul şoselei, stâlpi puşi la pământ, totul în acompaniment de răcnete, aceasta a fost reţeta dezastrului.
Cartierul Ţiglina I, unul dintre cele mai liniştite ale Galaţiului, a semănat nopţile trecute cu un colţişor din Bronx. Mai mulţi inşi beţi s-au gândit să se răzbune pentru nereuşitele din viaţă pe absolut tot ce le-a ieşit în cale pe strada Regiment 11 Siret şi pe Faleza Superioară.

Puşti teribili


Joi noapte, după mai bine de o oră de distrugeri, trei dintre vandali au fost găsiţi de poliţiştii de la Comunitară, alertaţi la rândul lor în urma apelurilor telefonice ale locuitorilor din zonă.

„Patrula Mobilă din cadrul Poliţiei Comunitare Galaţi aflată în timpul executării serviciului de asigurare a liniştii şi ordinii publice, a depistat în zona Ţiglina I mai mulţi stâlpi de iluminat public, diferite indicatoare rutiere culcate la pământ şi câteva pubele pentru gunoi distruse.Continuîndu-se patrularea în zonă au găsit trei persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 20 ani din Galaţi care nu-şi puteau justifica prezenţa în acel loc şi la aceea oră", a declarat Costel Stroe, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Galaţi.


Alexandru George, unul dintre băieţi, a spus în momentul în care a fost oprit de patrulă că habar nu are despre cele întâmplate şi nici măcar nu a vrut să recunoască faptul că a fost alergat de patrula de la Comunitară.
„Noi trei stăm aici la blocul alăturat. Noi veneam de pe Faleză acum. Am fost la alergat şi la o plimbare", le-a spus acesta comunitarilor.

Totuşi, cei trei fuseseră văzuţi de un martor cu numai câteva zeci de minute în urmă.

„Recunoscuţi de către poliţistul comunitar ce-şi executa serviciul în postul Parc Pastila ca fiind cei care au devastat pubelele stradale de gunoi din zona Faleza Superioară, persoanele în cauză au fost predate Secţiei 2 Poliţie în vederea continuării cercetărilor", a mai adăugat Costel Stroe.

Scuze peste scuze

Aurel Tănase, un alt „distrugător", le-a prezentat comunitarilor o cu totul altă variantă. „Ne-am mai întâlnit cu un prieten aici în zonă. Ne-am întâlnit să mai stăm de vorbă puţin. Chiar dacă e târziu", a spus acesta.

Pagubele, în valoare de câteva mii de lei vechi vor fi suportate iniţial de către Primăria Galaţi, urmând ca, în urma unui proces, să fie recuperate de la cei trei indivizi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite