Video/Un bărbat din Galaţi şi-a regăsit mama după ce fusese părăsit în orfelinatele comuniste în 1988

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decembrie 2010, un tânăr, care se află la muncă în Cipru, a demarat investigaţii pentru a-şi regăsi familia, contactând un reporter al unui cotidian central. A fost îndrumat către Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R..

Potrivit unui comunicat al IGPR, „poliţiştii au efectuat verificări, în mai multe judeţe, respectiv Iaşi, Galaţi, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti. Au fost comparate informaţiile furnizate la acea vreme de copil, sesizările de dispariţii de copii din acea perioadă, precum şi datele din evidenţele informatizate ale persoanei".

În urma investigaţiilor au fost stabilite cu exactitate datele de identificare ale părinţilor copilului, fiind găsită mama acestuia, pe teritoriul Italiei.

„Astăzi, 28 februarie, poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R. i-au prezentat spre recunoaştere Giovanicăi B., de 49 de ani, din Iaşi, cu reşedinţa în Italia, fotografiile unor minori cu identitate necunoscută, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, găsiţi abandonaţi între anii 1988 - 1989, pe raza municipiului Tecuci, judeţul Galaţi şi a judeţului Brăila", se mai arată în comunicatul IGPR.

Fotografia pe care a recunoscut-o femeia prezenta un băiat în vârstă de 6-7 ani, găsit abandonat în faţa Policlinicii din Tecuci, judeţul Galaţi, la data de 1 martie 1988, şi care a fost internat la o casă de copii din judeţul Galaţi. La data găsirii, copilul a declarat că se numeşte Gabi, pe tatăl său îl cheamă „Ghiţă" şi lucrează pe o macara la un şantier de construcţii, iar pe mama sa o cheamă Genoveva şi că mai are două surori, pe care le cheamă Irina şi Cristina.


Printr-o sentinţa civilă a Judecătoriei Galaţi, din anul 1990, copilului i-a fost atribuită identitatea pe care el a declarat-o, pe cale judecătorească, fiind considerat născut în 1982, în Galaţi şi având părinţi necunoscuţi.

Din declaraţia femeii a rezultat faptul că în anul 1988, în timp ce ea se afla în Bucureşti, tatăl copilului, de care era despărţită, a venit la mama ei, în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi şi l-a luat pe băiat pentru a-l creşte. Aceasta a anunţat dispariţia copilului la poliţie.

La o lună după ce îl luase, fostul meu soţ a venit în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi, dar fără Gabriel şi a afirmat că pe acesta l-ar fi lăsat la o familie din Ploieşti, judeţul Prahova. Prin comună, însă circula zvonul că l-ar fi pierdut.

Din acea perioadă, mama a considerat că fiul ei este cu tatăl lui.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite