Victorie fantastică pentru Metal Galaţi în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La final voleibalistele de la Metal Galaţi s-au prins într-o horă a bucuriei
La final voleibalistele de la Metal Galaţi s-au prins într-o horă a bucuriei

Meci senzaţional, la Buzău, în etapa a treia a Ligii Campionilor la volei. Echipa feminină CSU Metal Galaţi a câştigat în faţa vicecampioanei Rusiei, Zarachie Odintsovo, după ce a fost condusă cu 2-0 la seturi şi 12-17 în setul trei.

Cum se întâmplase şi în partida cu Fakro la debutul în grupa D, campioana României s-a urnit mai greu. A pierdut primul set la o diferenţă clară (19-25). Nici următorul nu a adus o ameliorare în jocul formaţiei pregătite de Zoran Terzic. Astfel că şi acest set a fost cedat, diferenţa fiind chiar mai mare: 18-25. Echipei din Rusia îi mergea preluarea impecabil, s-a scos aproape orice minge, în timp ce jocul celor de la Metal era dezamăgitor de slab.


La fel a curs jocul şi în prima parte a setului trei. Zarachie Odintsovo luase un avans considerabil, conducea cu 17-12 şi părea că se îndreaptă confortabil spre o victorie lejeră. Însă, a urmat o revenire greu de anticipat chiar şi de către cei mai optimişti suporteri ai Metalului.

Brusc, blocajul a început să oprească orice atac a celor din Rusia, la recepţie a crescut considerabil procentajul reuşitelor, iar trăgătoarele de la Metal au început să îngroape în terenul advers aproape orice minge. S-a recuperate punct după punct, dar Odintsovo a mai avut un mic sprint şi s-a ajuns la 20-22. Din nou totul părea pierdut, dar nu şi pentru jucătoarele lui Zoran Terzic, care au făcut patru puncte la rând, pentru 24-22. A urmat egalarea la 24-24 şi set câştigat de Metal în prelungiri cu 26-24.

Odată revenite în meci, voleibalistele din Galaţi au pus tunurile pe tancurile ruseşti. În setul patru au zburdat, s-ayu desprins foarte repede la un incredibil 10-2, iar la 20-9 era clar Metal va egala situaţia la seturi şi va impinge meciul în tie-break.
În setul decisiv a continuat dominarea gălăţeană. Cu Olga Tocko şi Veronica Gomez impresionante, Metal s-a desprins încet dar sigur: 5-3, 9-4, iar la 12-6 era clar că nu mai poate fi decât victorie românescă, set închis cu 15-7!

O victorie uriaşă pentru CSU Metal Galaţi care aproape că îi asigură ieşirea din grupă şi calificarea în Top 12 (se califică primele trei clasate).


Campioana României va susţine următorul meci pe 7 ianuarie, în Rusia, cu Odintsovo, o victorie acolo putând să-i asigure calificarea în Top 12.

Antrenorul de la CSU Metal, Zoran Terzic, a declarat că este o victorie care îi poate asigura calificarea în faza următoarea a Ligii Campionilor: „Am avut în faţă un adversar puternic, cu două jucătoare din naţionala Braziliei, campioană olimpică şi mondială plus câteva din naţionala Rusiei. Este o victorie foarte importantă pentru toată lumea din clubul nostru cât şi pentru voleiul românesc. Cu acest rezultat, eu spun că în proporţie de 99% suntem calificaţi pentru turul următor din Champions League. Mai avem un meci cu Bacăul în campionatul intern, apoi o mică pauză şi din nou la treabă pentru a pregăti următorul meci. Acum ne va fi mult mai uşor să jucăm la Odintsovo"

.
Nneka Onyejekwe, jucătoare la Metal, a spus că forţarea serviciului a fost cheia revenirii echipei sale: „Un meci de infarct pe care e bine că l-am câştigat. Nu ne-am pierdut speranţa niciun moment pentru că nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Anul trecut am condus cu 2-1 pe Bergamo dar am pierdut, acum noi am fost cele care am revenit. Echipa din Rusia s-a dovedit un adversar puternic, cu jucătoare talentate, au opus rezistenţă dar am apăsat mai bine pe serviciu şi încet încet ne-a funcţionat mai bine blocajul, astfel am câştigat. Acum îl aşteptăm pe Moş Crăciun"


Voleibalista Daiana Mureşan a declarat că a fost cel mai frumos meci al echipei sale din ultimii ani. „Aşa cum deja ne-am obişnuit suporterii, am început mai prost dar ne-am revenit şi am câştigat. A fost cel mai frumos meci al nostru. Sperăm ca în acest sezon să ne calificăm în play-off dar mai avem de muncit, nu ne putem baza pe aceste două victorii, se pot întâmpla multe în meciurile următoare. În acest joc ambele echipe au pornit cu şanse egale şi cine a avut psihicul cel mai puternic, a câştigat", a declarat Mureşan.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite