Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaţilor a răspuns la plângerile pensionarilor gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii şi-au cerut drepturile în stradă, Foto: Bogdan Dimofte
Pensionarii şi-au cerut drepturile în stradă, Foto: Bogdan Dimofte

Protestul de săptămâna trecută a Alianţei pensionarilor pentru conciliere din Galaţi, care cereau majorarea pensiilor şi reducerea impozitelor n-a rămas fără răsunet în Parlament. Deputatul gălăţean Victor Paul Dobre le-a trimis un e-mail cu promisiuni, însă chiar şi aşa, pensionarii spun că nu vor renunţa la protest.

Preşedintele Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaţilor, deputatul gălăţean Victor Paul Dobre, a recunoscut că au fost comise anumite greşeli în stabilirea categoriilor impozitate şi a promis că va întreprinde, în cadrul comisiei, demersurile necesare pentru a rezolva problemele pensionarilor.

Victor Paul Dobre ne-a scris că unele probleme, cum ar fi indexarea pentru grupele speciale, au fost scăpate din vedere şi că se caută să se ia toate măsurile ca şi pensile celor cei din grupa I să fie indexate cu 50%", a declarat Vasile Panţuş, liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi.

Pensionarii au solicitat şi eliminarea contribuţiei pentru sănătate de 5,5% inclusiv la pensionarii care au pensii mai mari de 742 lei.

În prezent, fiecărui pensionar care are o pensie mai mare de 742 de lei îi este impozitată toată pensia şi nu doar diferenţa de la 742 până la valoarea reală, cum ar fi normal. Paul Dobre ne-a promis că va acţiona pentru a fi anulat acest impozit, care pare a fi ilegal", a adăugat Panţuş.

Promisiunile politicianului nu i-a convins pe pensionari să renunţe la protest. Ei anunţă că vor picheta sediile partidelor în fiecare ultimă zi de vineri din lună până când toate revendicările vor fi rezolvate. Una din revendicări este şi majorarea plafonului de impozitare până la pensiile de 2.000 de lei, şi nu de 1.000 cum este acum. De asemenea, pensionarii cer eliminarea programărilor la medic.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite