Victima e în mormânt, escrocii în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgel Bălănuţă se teme pentru viaţa sa după eliberarea agresorilor tatălui său
Georgel Bălănuţă se teme pentru viaţa sa după eliberarea agresorilor tatălui său

Tribunalul Galaţi a hotărât la sfârşitul acestei săptămâni să înlocuiască arestarea preventivă, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea, pentru trei bărbaţi acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Maricel Harabagiu, Georgică Bulete şi George Timofte au încercat, în perioada iulie-octombrie 2008, să îl convingă pe Gheorghe Bălănuţă, de 82 de ani, să le cedeze casa şi terenul situate pe strada Morilor, la o valoare cu mult sub preţul pieţii.

Aceştia au şocat opinia publică gălăţeană după ce fiul victimei, Georgel Bălănuţă, ne-a relatat că, pentru a nu rămâne cu semne de la batăile zilnice ale celor trei agresori, tatălui său i se punea un prosop pe cap.

"Sunt uimită de decizia instanţei de judecată. Clientul meu se teme pentru viaţa sa după ce aceste persoane au fost puse în libertate", ne-a declarat Beatrice Martiş, avocata lui Georgel Bălănuţă.

Legalizarea unei escrocherii de 70.000 de euro

Nemaisuportând chinurile la care era supus, Gheorghe Bălănuţă a cedat şi şi-a părăsit casa refugiindu-se pe străzi.

În final, a fost internat la Centrul Medico-Social de la Pechea, unde a murit, anul trecut. După ce i-au furat actele de proprietate, escrocii au încercat să pună mâna pe teren şi pe imobil fără acceptul octogenarului.

Nereuşind, au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare al terenului, documentul atestând că i-ar fi plătit bătrânului 70.000 de euro, în schimbul proprietăţii.

Pe rolul Tribunalului Galaţi, în prezent se judecă un proces prin care s-a cerut recunoaşterea antecontractului ca act autentic.

Dacă vor câştiga procesul, escrocii le-ar putea cere banii celor trei moştenitori ai proprietarului de pe strada Morilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite