Galaţi: Viaţa la ghetou - Focar de infecţie în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Viaţa la ghetou - Focar de infecţie în centrul oraşului
Galaţi: Viaţa la ghetou - Focar de infecţie în centrul oraşului

Imobilul rămâne în continuare un focar de infecţie pentru oamenii care locuiesc acolo În Galaţiul anului 2009 se întâmplă lucruri de necrezut. Câteva sute de familii vieţuiesc printre gunoaie, câini maidanezi şi resturi de toate felurile. Blocul G4 a devenit un adevărat generator de infecţii şi boli.

Deşi autorităţile au început cu ceva timp în urmă lucrările de reabilitare la subsol şi băi, blocul arată în continuare sinistru şi desprins parcă din filmele de groază.

 Pereţii interiori sunt scorojiţi, tencuiala este căzută, iar exteriorul este schimonosit în fel şi chip, cu antene parabolice şi balcoane construite haotic. În plus, oamenii aruncă gunoaiele, pungi din plastic şi resturi menajere la întâmplare. 

Coşmarul nu se încheie aici…

Chiriaşii blocului se vaită că nu au mai văzut apă caldă de mult timp, iar cea rece curge doar la baia comună.


“Tavanul este plin de infiltraţii şi igrasie. Sufăr de reumatism infecţios şi sunt pensionată pe caz boală. Nu avem

image

calorifere şi nici curent pentru că nu am cu ce să plătim. E o sobă şi iarna ne încălzim cu lemnele primite de la Primărie”

, ne-a mărturisit o locatară care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

 “Nu este foarte bine, dar ne conformăm pentru că nu avem ce face. Plătesc 210 lei chirie, însă nu am curent şi nici apă caldă.  Mă descurc foarte greu. În plus, am în grijă şi un nepoţel”
, a intervenit o altă locatară.

image


Miros insuportabil

Pe de altă parte, vecinii de cartier afirmă că s-au săturat de mizeria şi mirosul sufocant care provine de la “blocul problemă”.  “Sincer, mi-e frică să trec pe aici noaptea. Sunt mulţi câini şi mirosul este de-adreptul insuportabil. Autorităţile ar trebui să vină mai des în control aici şi să îi amendeze pe locatarii care aruncă gunoiul în faţa blocului. Nu se poate tolera aşa ceva”, spune Virginia Pop, ce locuieşte în vecinătate.

Aceeaşi problemă a fost constatată şi de autorităţile locale.  “Le-am dat amenzi pentru că nu respectă curăţenia. În fiecare săptămână trece o maşină a Ecosalului şi face curat, însă nu păstrează curăţenia”, ne-a declarat viceprimarul.

image


Tot de la Ciumacenco am aflat că lucrările de reabilitare la blocul G4 vor continua pe partea de instalaţie electrică şi tâmplărie. “S-au cheltuit până acum peste 138.000 lei şi vor urma şi alte lucrări”, susţine edilul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite