Vezi aici rezultatele obţinute la testarea naţională de elevii din judeţul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost date publicităţii rezultatele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la probele cadrul evaluării naţionale. La Galaţi s-au obţinut doar 101 note de 10, faţă de apeste 700 anul trecut.

Aşa cum fusese anunţat, vineri s-au afişat simultan la toate unităţile de învăţământ gimnazial rezultatele la evaluarea naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a.

În legătură cu rezultatele finale, inspectorul şcolar general adjunct Onuţ Atanasiu, preşedintele comisiei judeţene de evaluare, a declarat: „La limba şi literatura română sunt 624 de note sub 5, iar la matematică sunt 1700. Note peste 7 sunt 2.871 la română şi 2.477 la matematică, iar note de 10 sunt 21 la limba română şi 80 la matematică".
Remarcăm o scădere spectaculoasă a numărului de note de 10, după ce la testarea de anul trecut Galaţiul era pe primul loc pe ţară cu 740 de note maxime.

IMPORTANT!!! Dă CLIC AICI ca să vezi lista completă cu notele obţinute la Galaţi

Numărul candidaţilor înscrişi a fost de 6.279, din care 115 au absentat la prima probă, unii dintre aceştia prezentându-se, însă, la cea de-a doua, matematica - deşi absenţa la una dintre probe atrăgea după sine nepromovarea.

„Am discutat şi cu colegii mei de specialitate şi au fost de acord că numărul mare de note sub 5 la matematică indică faptul că într-adevăr a existat o ˝capcană˝ la unul dintre subiecte, era vorba despre un preţ al unui televizor care a scăzut cu 10 la sută şi apoi a crescut cu 10 la sută - ceea ce i-a indus în eroare pe candidaţii care au scris că valoarea finală e aceeaşi cu cea iniţială. Un subiect asemănător fusese dat şi la simulare". La simulare doar 30 la sută dintre elevi au trecut de proba de matematică, dar la evaluare aproape 30 la sută au primit note sub 5.

Rezultatele finale vor fi afişate luni, 27 iunie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite