Vezi aici drama unui copil condamnat să fie dus în braţe de mamă toată viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza bolii de care suferă din naştere, Florin Andronic nu-şi poate mişca picioarele şi este dus în braţe la grădiniţă. Făcând periodic drumuri între Galaţi şi Umbrăreşti, mama îşi aduce copilul la şedinţele de kinetoterapie şi recuperare neuromorie la Spitalul de Pediatrie.

Chinul lui Florin Andronic a început încă de la naştere şi asta pentru că a venit pe lume la doar şase luni şi trei săptămâni. A primit nota 1 la naştere şi a stat două luni în incubator pentru că a avut doar un kilogram când s-a născut.

Şi cum niciun rău nu vine singur, părinţii au aflat cu groază că micuţul lor suferă de tetrapareză spastică.

Până la patru ani, a stat doar în fund şi nu a putut să-şi ţină foarte bine capul. Este vârsta la care medicii le-au spus părinţilor că este posibil să se observe o îmbunătăţire.

„Acum are şapte ani dae e tot aşa. L-am dus la tot felul de şedinţe de recuperare, dar nu se observă nicio schimbare. Chiar şi săptămâna viitoare vom merge iarăşi la Galaţi", spune tristă mama copilului, Gabriela Andronic.

image

Singura satisfacţie a lui Florin este aceea că merge la grădiniţă, unde este în permanenţă în compania copiilor din Umbrăreşti. Colegiî îl tratează ca pe un copil normal.

„Nu-l marginalizează şi îl ajută ori de câte ori îşi împrăştie lucrurile, pentru că Florin păstrează cu greu controlul asupra obiectelor pe care le apucă", afirmă educatoarea lui, Petrica Grecu.

Atunci când este frumos afară şi copiii ies în curtea grădiniţei, Florin este şi el luat „pe sus", cu tot cu scăunelul din clasă. Asistă cuminte la joaca micilor lui colegi, gândidu-se mai tot timpul cu optimism la ziua în care va putea şi el să meargă.

Dacă la grădiniţă se descurcă destul de bine, lui Florin îi va fi mult mai greu la şcoală.

„Este greu că va face faţă, doar dacă va fi vreun profesor care va adori să se ocupe exclusiv de el", mai spune Ptreica Grecu.

În desele vizite pe care le-a făcut la secţia de Recuperare, Medicină fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului de Copii din Galaţi, mamam băiatului a auzit şi despre o operaţie minune care s-ar face la Chişinău şi care ar costa în jur de 2.000 de euro.

image

"Să nu-şi facă iluzii, părerea mea este că sunt şanse minime ca această operaţie să-l repună pe picioare pe băiat pe termen scurt. Şanse ar fi, dar nuami pe termen lung, în funcţie de rezultatele recuperării", spune kinetoterapeutul lui Florin, dr. Mădălina Verenca.

Cei care doresc să-l ajute, pot face donaţii în contul:
RO02RNCB0143098549880001

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite