Galaţi: Vezi aici ce acte îţi trebuie pentru a obţine autorizaţia de construcţie în cazul lucrărilor de termoizolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Certificatul de urbanism se solicită pentru întreg blocul său pentru un întreg tronson de bloc
Certificatul de urbanism se solicită pentru întreg blocul său pentru un întreg tronson de bloc

Pentru obţinerea certificatului de urbanism, act informativ prin care se solicit documentele necesare autorizării unei lucrări de către Primăria Galaţi, reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari trebuie să completeze o cerere tip.

Formularul se găseşte la Centrul de Informare a Cetăţeanului din strada Fraternităţii nr.1 sau pe site-ul primăriei la adresa http://www.primaria.galati.ro

La cerere se anexează două exemplare din Documentaţia Tehnică de Certificat de Urbanism întocmită de un arhitect autorizat. DTCU conţine un plan de situaţie pe suport topografic (vizat OCPI), scara 1/500, cu marcarea construcţiei propuse, un plan de încadrare în zona şi un memoriu justificativ cu descrierea soluţiilor arhitectural-urbanistice propuse.

Pentru imobilele înscrise în evidenţele Oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară (OCPI) este necesar un extras de plan cadastral şi un extras de carte funciară pentru informare actualizat la zi, eliberat de către Ofociul de Cadastru. 

Se va ataşa dovada achitării taxei pentru eliberarea certificatului de urbanism. Mai sunt necesare fotografii ale faţadei existente a blocului (o fotografie cu toată faţada blocului plus fotografii de detaliu în dreptul fiecărui apartament unde a fost modificată faţada prin lucrări de termoizolare).

Arhitectul-şef  eliberează certificatul de urbanism

Cererea însoţită de documentaţia sus-menţionată este înaintată de către Instituţia Arhitect Şef din cadrul Primăriei pentru analiză, urmând să se elibereze certificatul de urbanism. În certificat sunt menţionate documentaţiile şi avizele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco s-a decis să prelungească şi termenul în care se pot depune cererile pentru autorizaţiede construcţie.

"În cazul celor care au executat deja astfel de lucrări şi solicită să intre în legalitate, pentru a evita aglomerarea, am decis prelungirea termenului în care pot depune cererea până pe 30 decembrie 2010, fără a suferi vreo penalizare"
.

18 lei taxa

Certificatul de urbanism se solicită pentru întreg blocul său pentru un întreg tronson de bloc, în cazul blocurilor formate din tronsoane separate şi nu individual, pentru un singur apartament, iar taxa este de 18 lei, respectiv maxim 1 leu pentru fiecare familie de locatari.

Valabilitatea certificatului de urbanism este de un an de zile, cu posibilitate de prelungire cu înca un an, în cazul în care se solicită cu 15 zile înainte de expirare.

„Acest lucru înseamnă că locatarii au la dispoziţie până la doi ani să obţina autorizaţie de intrare în legalitate, un ragăz de timp mai mult decât generos, fără să primească amendă”, a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite