Cea mai mare comunitate a studenţilor moldoveni din România a votat cu liberalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Parlamentare Moldova
Alegeri Parlamentare Moldova

Cea mai mare comunitate de studenţi moldoveni din România, care a votat la secţia de votare instalată în incinta Universităţii „Dunărea de Jos" Galaţi a ales democraţia în detrimentul comunismului.

După numărarea parţială a buletinelor de vot de la secţia de votare numărul 350, din Galaţi, s-a dovedit că studenţii moldoveni au preferat partidele liberale
Astfel, din cele 517 voturi legal exprimate, 223 au fost obţinute de Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova, 191 de Partidul Liberal, 18 de Partidul Mişacarea Acţiunea Europeană, în timp ce Partidul Politic Alianţa Moldova Noastră a obţinut numai şapte voturi, Partidul Comuniştilor, cinci, Partidul Moldova Unită şi Partidul Popular Creştin Democrat au primit câte trei voturi.

VEZI GALERIE FOTO AICI

Dumitru Rusu, secretarul general al Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din cadrul ligii studenţilor Galaţi, ne-a declarat:

„Dincolo de sondaje și rezultate parțiale, studenții basarabeni din Galați au venit la vot, au ales ales pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, dându-le astfel un vot de neîncredere comuniștilor, partid care prin ură, dezbinare și minciună încearca să revină la putere, dovadă în acest sens fiind și campaniile electorale murdare pe care le-au dus aceștia".

Conform estimărilor după numărarea 92,4% din voturi, PCRM ar obține 44 de mandate de deputat, PLDM - 31, PD - 15 și PL - 11. Partidele din Alianța pentru Integrare Europeană acumulează 57 de mandate, suficiente pentru a vota guvernul și președintele Parlamentului, nu însă pentru a alege șeful statului. Pentru a vota Președintele Republicii Moldova sunt necesare 61 de mandate.

"Evoluția este surprinzătoare în contextul în care la începutul numărării comuniștii aveau 50 % din sufragii. Să așteptăm și rezultatele din străinătate care la sigur o să mai dea încă două mandate partidelor democratice.
Autoritățile Republicii Moldova nu s-au așteptat la un flux atât de mare peste hotare, mai ales că în orașe precum Padova, Moscova, Bologna, buletinele de vot s-au terminat înainte de a se incheia procesul electoral, aceștia conform unei hotărâri CEC, au putut să voteze pe foi A4. E îmbucurător că s-a votat mult din străinatate pentru Basarabia, dar și să ținem cont că comuniștii au totuși o majoritate solidă
", ne-a mai declarat Dumitru Rusu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite