Vezi aici ce spectacole vor fi în Galaţi cu prilejul sărbătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor crea a adevărată atmosferă de sărbătoare   Foto: Bogdan Nistor
Artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor crea a adevărată atmosferă de sărbătoare Foto: Bogdan Nistor

În acest an, gălăţenii vor avea ocazia să petreacă în stradă şi de Crăciun, nu numai de Revelion. În total, bugetul alocat se va ridica la aproximativ 15.000 de euro, din care doar 20.000 de lei sunt alocaţi de Primărie

Colinde, petreceri în aer liber şi multă distracţie. De asta vor avea parte gălăţenii care se vor afla, în perioada 24-25 decembrie, pe platforma Casei de Cultură a Sindicatelor. Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, spectacolele de Crăciun se vor desfăşura în intervalul orar 18.00-22.00.

Colinde şi house-party


În Ajun de Crăciun, elevii Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin" vor susţine un concert de colinde, iar de la ora 18.00, marea speranţă a cântecului românesc, Maria Crăciun, va susţine un concert de muzică uşoară .

De la ora 19.00, artista Maria Magdalena Dănăilă va susţine un recital folk, iar de la 22.00, DJ Seva va încinge atmosfera cu un house -party.

Prima zi de Crăciun va debuta cu tradiţionalele colinde. Artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos" vor crea o adevărată atmosferă de sărbătoare. Începând cu ora 20.00, va avea loc un concert de muzică populară.

Printre artiştii care vor urca pe secenă se numără Liliana Vintilă şi Vasilica Tonu. Seara se va încheia cu o petrecere în aer liber întreţinută cu ajutorului renumitului DJ Seva.

În total, bugetul alocat spectacolelor de Crăciun şi Revelion se va ridica la aproximativ 15.000 de euro, din care doar 20.000 de lei sunt alocaţi de la bugetul local, restul fiind fonduri provenite din sponsorizări", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Primăria va asigura închirierea cu titlu gratuit a platformei Casei de Cultură a Sindicatelor (acolo unde vor avea loc spectacolele), paza şi ordinea, salubritatea şi energia electrică şi focurile de artificii de Revelion. De asemenea, în faţa Casei de Cultură vor fi comercianţi cu produse tradiţionale de Crăciun. Licenţele acestora sunt eliberate de Administraţia Domeniului Public.

Gălăţenii care vor veni la spectacole nu vor regreta. Era timpul ca Primăria să se implice în astfel de evenimente", a mai spus Ciumacenco.

În perioada 30-31 decembrie, în aceeaşi zonă, vor fi prezentate obiceiuri tradiţii precum Pluguşorul, Ursul, Capra, Căluţii etc., ansambluri folclorice şi cântăreţi de muzică populară sau de petrecere.

Spectacolele sunt organizate de ProFM Lider FM şi sunt susţinute financiar de Primăria Municipiului Galaţi şi de sponsori privaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite