Vezi aici ce amenzi au dat jandarmii gălăţeni în perioada sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmi în plină acţiune
Jandarmi în plină acţiune

În perioada sărbătorilor de iarnă, jandarmii gălăţeni au executat misiuni atât în municipiul Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor dar şi în zona rurală a judeţului pentru întărirea sistemului de ordine publică, 89 de misiuni fiind executate independent şi 212 misiuni în patrule mixte cu lucrători din cadrul I.P.J. Galaţi.

De asemenea 74 de jandarmi au mai asigurat măsurile de ordine publică la 5 spectacole organizate în această perioadă, iar 34 de jandarmi au răspuns celor 11 solicitări sosite prin sistemul unic de urgenţă 112.

CITIŢI ŞI:

Schimbări la vârful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Colonelul Ene este noul şef al ISU

Un bărbat a fost călcat de tren cu o zi înainte de Revelion

Aceste misiuni au avut ca rezultat constatarea unui număr de 21 de fapte de natură penală, fiind prinşi 25 de autori, din aceste infracţiuni 11 fiind în cooperare cu poliţia.

"De asemenea jandarmii gălăţeni au aplicat un număr de 52 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10.550 din care 11 au fost avertismente scrise. Majoritatea amenzilor au fost date la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire, a ordinii şi liniştii publice, dar şi la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar faptele de natură penală au fost furturi din supermarket-uri şi efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută de art. 31 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive", a declarat Lt.Costin BARBU, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

În urma acţiunilor pentru depistarea comercianţilor de materiale pirotehnice jandarmii gălăţeni au ridicat spre confiscare 2000 de pocnitori în valoare de 6500 lei, iar în misiunile executate în cooperare cu lucrătorii de la Ocolul Silvic jandarmii au confiscat aproximativ 70 de brazi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite