Veşti rele/ Un nou val de concedieri îi pândeşte pe angajaţii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Sezonul rece va închide pe rând şantierele de construcţii, numărul şomerilor urmând să crească considerabil. Peste 1.200 de gălăţeni îşi vor pierde locul de muncă în lunile noiembrie şi decembrie.

Potrivit  purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, Nicoleta Harţegan, cele peste 1.200 de concedieri au ca domenii de activitate: construcţii clădiri,  fabricarea altor mijloace de transport, administraţie publică, apărare, asigurări sociale din sistemul public, transporturi terestre, transporturi prin conducte, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, colectare, tratare şi reciclare deşeuri, activităţi de creaţie şi interpretare artistică, lucrări de geniu civil.

Nici oferta locurilor de muncă nu este atractivă pentru şomerii gălăţeni. Săptămâna aceasta au la dispoziţie doar 48 de joburi. Cele mai multe sunt în domeniul confecţiilor, ca ansamblor textile -24. Alte meserii pentru care se oferă locuri de muncă sunt: vânzător -şapte, casier-trei, operator fabricare produse făinoase-trei, şofer-două.  

Şomerilor gălăţeni li se mai oferă 400 de locuri de muncă în agricultură, în Spania. Cei interesaţi trebuie să depună, până pe 19 februarie, la Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, o copie după buletin, un CV în limba română, certificat de cazier (fără antecedente penale), adeverinţă medicală (apt pentru muncă).

La sfârşitul lunii septembrie 2010, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 7,35%, mai mică cu 0,06 % decât cea din luna august şi mai mare cu 0,45 % decât cea din septembrie  2009. La Galaţi rata şomajului este de 10,32%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite