Veşti proaste/Peste 7000 de bugetari vor fi concediaţi în vară. Circa 2.000 provin din Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zona de sud-est a ţării vor fi circa 30% din aceste concedieri, adică peste 2000 de angajaţi ai statului vor pleca acasă.

Potrivit scrisorii de intenţie cu semnată Fondul Monetar International (FMI), Guvernul va desfiinţa în vară 7.000 de posturi din societăţile controlate de stat.

Concedierile vor fi realizate în perioada 1 iunie 30 septembrie şi vor fi însoţite de o schemă de „plecări voluntare" în schimbul unor compensaţii băneşti.

Veşti proaste şi pentru furnizorii de bunuri şi servicii pentru firmele de stat: guvernanţii vor încerca şi renegocierea contractelor aflate în derulare, cu scopul reducerii cheltuielilor.

Cele mai importante renegocieri contracte vor fi făcute în companiile de producere a agentului termic şi a electricităţii, dar vor fi luate în considerare şi contractele în zona construcţiei drumurilor şi de mentenaţă a infrastructurii publice.

Iată câteva dintre companiile de stat în care vor fi concedieri pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea (cifrele sunt pe total naţional): CFR Marfă (3.000 posturi până la sfârşitul lunii iunie); CFR Infrastructură (1.500 posturi până la sfârşitul lunii iunie); CFR Calatori (1.000 posturi până la sfârşitul lunii iunie); Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (600 posturi până la jumătatea lunii iulie); Termoelectrica (300 posturi până la sfârşitul lunii iunie); Electrificare CFR (250 posturi până la sfârşitul lunii august); Telecomunicaţii CFR (100 posturi până la sfârşitul lunii august) şi Poşta Română (70 posturi administrative desfiinţate şi reducerea numărului de oficii poştale cu mai mult de 900 unităţi până la sfârşitul lunii iulie).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite