Vânătoare de maşini româneşti la Nisipurile de Aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirajul vacanţelor de vis din Bulgaria s-a cam dus în ultimul timp! Asta după ce în acest week-end autorităţiile din cunoscuta staţiune Nisipurile de Aur de pe litoralul bulgăresc s-au pus pe vânat maşini româneşti parcate mai mult sau mai puţin legal pe străzi.

O firmă dubioasă, angajată de autorităţile bulgare, a săltat zilele acestea zeci de autovehicule cu numere de înmatriculare româneşti şi le-a dus într-o parcare special amenajată la limita localităţii.

Printre cei păţiţi se numără şi un gălăţean, Vasile Cristea, care nu şi-a mai găsit maşina în locul în care o parcase.

"A fost şocant! Asta şi pentru că ştiam că în zonă nu era niciun indicator de restricţionare a parcării. Mai mult, în zonă era un şantier în lucru şi nu puteam să încurc traficul pentru că nu prea se circula. Maşina mea era cu cele două roţi laterale pe bordură, dar nicidecum pe spaţiul verde, aşa cum a încercat reprezentantul firmei de ridicări auto să-mi explice", povesteşte omul vădit emoţionat.

A aflat repede de la localnici unde sunt depozitate maşinile ridicate şi a mers să afle ce s-a întâmplat.

"Mi-au spus că am parcat ilegal, că în toată staţiunea este interzisă oprirea pe străzi. Le-am cerut un proces verbal şi mi-au spus că nu au. Să-l cer poliţistului care a dat avizul pentru ridicarea maşinii", ne-a mai spus şoferul ghinionist.

Din păcate pentru el, poliţistul i-a explicat într-o engleză extrem de sumară că nu a făcut niciun proces verbal şi că dacă vrea să conteste decizia de ridicare a maşinii să se deplaseze la vreo trei kilometri distanţă la sediul poliţiei.

"Mi se pare de nedescris gestul celor de la Nisipurile de Aur. Parcă aveau ceva cu românii", ne-a mai spus Vasile Cristea, care a fost nevoit în cele din urmă să scoată 86 de leva din buzunare (aproximativ 210 lei) pentru a-şi recupera maşina.

N-a primit în schimb decât un bon în limba bulgară şi un zâmbet sarcastic din partea şoferului de pe autospeciala de ridicat maşini.Niciun proces verbal, nicio dovadă că maşina era parcată ilegal!

Gălăţeanul crede că supărarea bulgarilor pe români ar putea fi pusă şi pe seama faptului că în România, exact în acelaşi week-end toate maşinile cu număr de Bulgaria găsite în trafic au fost oprite şi atent verificate la documente.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite