Galaţi: Valul disponibilizărilor s-a oprit pentru moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi:  Valul disponibilizărilor s-a oprit pentru moment
Galaţi: Valul disponibilizărilor s-a oprit pentru moment

Dacă în ultimele nouă luni agenţii economici privaţi anunţau continuu concedieri colective, în ultima săptămână nu a mai fost nicio astfel de solicitare

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de  Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) ne-au comunicat că în perioada 21-27 septembrie niciun agent economic nu a transmis agenţiei eventualele intenţii de a disponibiliza.

Cu toate acestea, oficialii AJOFM nu pot garanta faptul că în următoarea perioadă nu se vor mai produce concedieri. „Toţi ne dorim o revigorare a economiei, dar nu putem garanta că valul disponibilizărilor a încetat. Aşteptăm însă mai multe locuri de muncă”, a explicat directorul AJOFM Galaţi, Elena Grosu.

Într-un ton mai puţin optimist, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi, Marian Filimon, ne-a declarat că o săptămână fără disponibilizări nu înseamnă nimic şi că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece.

„Nu toţi angajatorii gălăţeni anunţă la AJOFM că vor să concedieze colectiv. Eu cred că disponibilizările vor continua. Criza va înceta atunci când se vor înregistra creşteri din punct de vedere economic două trimestre la rând”, susţine Filimon.

În luna septembrie şi octombrie, aproximativ 700 de gălăţeni îşi vor pierde locul de muncă. Numărul şomerilor a depăşit cifra de 21.000, iar rata şomajului la sfârşitul lunii august a fost de 10%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite