Galaţi: Val de concedieri în septembrie. Peste 1.000 de oameni rămân fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul rece va închide pe rând şantierele de construcţii, numărul şomerilor urmând să crească considerabil. Peste 1.000 de gălăţeni îşi vor pierde locul de muncă în lunile septembrie şi octombrie.

Sunt vizaţi, în special, angajaţii din construcţii şi cei din comerţul cu ridicata.

„Pentru lunile septembrie şi octombrie se preconizează că vor fi concediate 1.157 de persoane, din care 1.060 în luna septembrie şi 97 în octombrie", ne-a comunicat Nicoleta Harţegan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, cele peste 1.000 de concedieri au fost anunţate de şase angajatori din judeţul nostru, cu domeniile de activitate: construcţii clădiri, asigurări sociale din domeniul public, administraţie publică şi apărare, comerţ cu ridicata, industrie alimentară, colectare, tratare şi reciclare deşeuri şi învăţământ.

Este de remarcat secretomania legată de numele firmelor care urmează să facă disponibilizări. Unii agenţi economici au cerut AJOFM să nu le mai facă publice numele atunci când îşi anunţă disponibilizările.

Secretomanie pe bani publici

„Potrivit legii 677/2001, nu mai putem face publice numele firmelor private fără acordul acestora. Noi am făcut adresă pentru a le cere acordul. Majoritatea ne-au răspuns că nu vor să li se facă public numele", explică Harţegan. Culmea, aceeaşi metodă se aplică chiar şi atunci când vine vorba de angajaţii de la stat, plătiţi din bani publici.

În prezent, rata şomajului în judeţul Galaţi este de 10,4%. Numărul total al şomerilor este de 22.839, din care 9.062 persoane indemnizate şi 13.777 neindemnizate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite