Val de cereri pentru pensionare anticipată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscând să rămână fără locuri de muncă la o vârstă înaintată din cauza măsurilor impuse de criza financiară, sute de gălăţeni aleg pensionarea.

Zvonurile privind blocarea pensionării anticipate începând de la 1 iunie a creat panică în rândul gălăţenilor. Fie că îndeplinesc sau nu condiţiile de pensionare anticipată, oamenii au luat cu asalt Casa Judeţeană de Pensii (CJP).


Conform directorului CJP, Ana Denis Aramă, de la începutul lunii s-au înregistrat 234 de dosare, cu 147 dosare mai mult decât în luna aprilie. Majoritatea solicitanţilor sunt bugetari ameninţaţi cu disponibilizarea.


„Din cauza mediatizării excesive a măsurilor de reducere a cheltuielor bugetare, oamenii s-au speriat şi au venit în număr mare să-şi depună dosarele pentru pensia anticipată. Cei mai mulţi provin din învăţământ dar sunt şi şomeri. Multe dintre cererisunt respinse deoarece nu îndeplinesc condiţiile de pensionare", ne-a declarat Ana Denis Aramă.


Orice gălăţean poate beneficia de cele două tipuri de pensie anticipată sau anticipată parţială, dacă îndeplineşte criteriile standard de vârstă şi de stagiu de cotizare.


În funcţie de perioada în care a contribuit la asigurările sociale, el se poate retrage la pensie mai repede, dar în niciun caz mai devreme de cinci ani faţă de vârsta-standard de pensionare, stabilită prin lege.


În total, la oara actuală, se află în evidenţele CJP Galaţi 4.166 de dosare de pensie anticipată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite