VOCEA MOLDOVEI Jaful cu repartitorul, noul CARITAS din cocoaşa românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi

Românul este un vechi client al jefuitorilor. Nu-i nicio îndoială. Ne-au prădat legiunile romane, ne-au furat cetele de pecenegi, ne-au lăsat cu fundul gol cumanii, apoi ne-au ras averile, ne-au siluit fecioarele şi ne-au smuls pâinea din mână hunii, tătarii, turcii, ruşii...

Da, dar ăstora le-am supravieţuit! Unde sunt acuma romanii? Pecinegii? Hunii? Cumanii? Tătarii? Doar în cărţile de istorie! Numai ruşii şi turcii mai ţin o ţâră steagul sus, dar e clar că nu mai sunt ce-au fost...

Am supravieţuit noi hoardelor cuceritoare, dar hoardele din ultimele două decenii ne-au pus capăt. Au avut aşa un "entuziasm" la furat, ceva de speriat.

Vă aduceţi aminte de mega-afacerile cu terenuri publice de după 1989? Dar de jefuirea spaţiilor comerciale ale statului? Dar de prăduirea industriei româneşti? Dar de Caritas? Dar de FNI? Dar de Bancorex?

La toate aceste operaţiuni, care au dus la jefuirea marii majorităţi a populaţiei au participat, de fiecare dată, oamenii care se tot rotesc, de 20 de ani, la conducerea ţării. Politicienii şi acoliţii lor. Mafia. Cancerul care roade România.

Au păţit ei ceva pentru toate aceste jafuri?! Nu! Şi nici nu vor păţi nimic, pentru că avem de-a face cu o strategie bine pusă la punct, bazată pe legi date cu dedicaţie şi de numeroase înţelegeri de tipul "o mână o spală pe alta".

De altfel, ultima mare găselniţă pentru adunat bani de la fraieri este afacerea repartitoarelor. Piaţa românească este de fapt dominată de trei firme, care lucrează prin reprezentanţi locali şi regionali. Puterea de influenţă a acestor firme este uriaşă. Atât de mare încât Guvernul şi Parlamentul şi-au dat mână de la mână şi au dat legi care îi obligă pe oameni să ajungă la cheremul acestor firme!

Iar bieţii oameni sunt jefuiţi fără milă prin factura la plata încălzirii. Potrivit unor estimări aparţinând Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, firmele intermediare între furnizorii de agent termic şi proprietari bagă în buzunar, anual, o sumă ameţitoare: peste 250 de milioane de euro. Profit curat!

Bani pentru care, de fapt, nu fac nimic. Bani furaţi de la populaţie. Fix ca-n "vămile" de haiduci din codru.

Asistăm, de fapt, o escrocherie patronată de guvernanţi, în numele escrocilor care le sponsorizează campaniile electorale.

Absolut neîntâmplător, zecile de mii de reclamaţii formulate de proprietarii de apartamente arşi la portofel de mafia repartitoarelor se prăfuiesc pe la Poliţie, pe la Protecţia Consumatorului, pe la Primărie, pe la Guvern, pe la Parlament...

Cu siguranţă, jaful nu va fi oprit. Păi ce? Unde aţi mai văzut dumneavoastră tâlhar care să se aresteze singur?!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite