VOCEA MOLDOVEI/ Veniţi să ne iubim pe tunuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi

Da frate! S-a spart orice record în materie de contrabandă. Aici, la doi paşi, la Vama Giurgiuleşti, pe principalul drum care face legătura între Uniunea Europeană şi marea majoritatea statelor din partea de sud a fostei Uniuni Sovietice.

Băieţii "jmecheri", plictisiţi probabil de trafic cu ţigări, cu vodcă şi cu icre de Manciuria au trecut la "next level" şi au început să tranziteze pe aici artilerie grea. La propriu! Obuze de artilerie de câteva sute de kile bucata, părţi ale unor rachete cu rază mică de acţiune etc. Ce grenade defensive? Ce kalashnikoave? Nu nene! Armament serios, de război! Bombe capabile să radă de pe faţa pământului un cartier întreg.

Culmea e că i-au prins! Pe onoarea că nu mă aşteptam.

Dar şi traficanţii ăştia... Nişte idioţi. Acuma o săptămână li s-au confiscat două tiruri cu bombe. Şi ei - nimic! Nici nu s-au oprit din contrabandă, dar nici nu au "dat cu banu'" la cine trebuie. Aşa că marţi li s-a mai confiscat cinci. TIR-uri!

Cât de prost tre' să fii ca să repeţi, la doar cinci zile distanţă, aceeaşi greşeală?!

Nu! Nu răspundeţi! Că s-ar putea să răspundeţi greşit.

Un prieten foarte bun, cu afaceri la Chişinău, mi-a povestit o chestie foarte mişto. Cică e scenariu tip, ca-n filmele cu Stallone: de fiecare dată când este anunţată o mare captură la vamă, înseamnă că tocmai a trecut, la adăpostul spectacolului mediatic, de 10 ori mai multă marfă decât s-a capturat.

Care va să zică - brrr, mă îngrozesc! - au fost confiscate câteva tone de bombe şi arme, dar au trecut câteva sute de tone!? Mama mia! Ma, per che? Ori a înviat Adrian Păunescu şi cheamă lumea la o clasică iubire pe tunuri, fie - şi mai credibil - ţiganii din Bolintin se pregătesc de război cu rromii din Glina.

Parcă îl şi aud pe regele manelelor (cine o fi ăla, habar n-am) hăulind tragic: "Cursa înarmărilor/În şatra ţiganilor/De moartea duşmanilor".

Of, of, măi, măi!

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite