VOCEA MOLDOVEI/ Scaunul blestemat face victima 42!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii 20 de ani, Galaţiul a avut 42 de arhitecţi-şef. Nu ştiu sigur dacă informaţia este corectă, dar ştiu că funcţia asta devorează oameni mai rău decât monştrii din mitologie!

Miercuri, ca din senin, procurorii anticorupţie l-au reţinut pentru audieri pe arhitectul-şef al Galaţiului. Omul era pe funcţie interimar, de nici patru luni, şi e greu de spus cum a reuşit, în doar câteva zeci de zile de muncă, să încalce legea atât de grav încât să fie cazul de o intervenţie a DNA.

Nişte bănuieli am însă, căci istoria funcţiei este presărată cu incidente, scandaluri, demisii spectaculoase şi scenarii de tip interlop.

Nu de alta, dar în ultimii 20 de ani Galaţiul a avut - ţineţi-vă bine! - fix 42 de arhitecţi-şef. O armată de oameni! Iar fiecare a ocupat scaunul amintit, în medie, doar undeva la 6 luni.â

Al 42-lea arhitect şef, Ion Banaş, a fost, cum spuneam, deja reţinut de procurori, deci se poate spune că mandatul lui, început în ianuarie 2011, a expirat deja. Înaintea lui, pe post a fost o domnişoară sfioasă, Florentina Iugan, care a demisionat din funcţie după circa un an, invocând presiunile uriaşe la care este supusă. Mai pe româneşte, domnişoara era permanent presată de o serie de directori din Primărie, care încasau şpăgile, iar ea era pusă să semneze întru legalitate tot felul de acte care consfinţeau abuzuri crase.

Dacă domnişoara Iugan a găsit tăria de a demisiona în faţa presiunilor şi ameninţărilor mafiote (pentru că se ajunsese şi la asta din cauză că arhitecta refuza să semneze!), se pare că Ion Banaş a găsit o soluţia mai puţin stresantă: a luat şi el şpagă, acceptând rolul de membru al „famigliei" din Primăria Galaţi.

Singura problemă este că scaunul blestemat nu l-a iertat nici pe el, aşa cum nu i-a iertat nici pe ceilalţi 41 de înaintaşi ai lui. Să vedem ce va face arhitectul şef cu numărul 43. Să înceapă pariurile!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite