VOCEA MOLDOVEI/Salutul românesc şi piaţa emergentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan
Costel Crângan

Halucinat!!! Joaquina Marquez Gomez, o cetăţeană a Regatului Spaniei de felul ei, a fost găsită de de Poliţie cerşind pe Faleza Dunării, la Galaţi.

Până în urmă cu câteva zile, eram convins că fluxul european de cerşetori are un singur sens: de la est la vest. Nimeni nu mă putea convinge că lucrurile vor sta vreodată altfel şi că „noul salut românesc" va deveni o modă şi la vestici.

CITEŞTE ŞI

Vocea Moldovei/Sindromul „Beizadeaua" loveşte din nou

Ei bine, o întâmplare recentă mi-a dat peste cap întreaga „filozofie migraţională". Am descoperit, cu o uimire vecină cu stupoarea, că tărâmul mioritic, părăsit în grabă de hoardele de cerşetori autohtoni, a deveni atractiv pentru mâinile întinse venite din Apus. Zilele trecute, Joaquina Marquez Gomez, o cetăţeană a Regatului Spaniei de felul ei, a fost găsită de de Poliţie cerşind pe Faleza Dunării, la Galaţi.

Că Galaţiul nu e în Spania, e clar. Dar ce căuta spanioloaica la marginea Uniunii Europene, în una dintre cele mai sărace zone ale continentului, zău că nu puteam pricepe!

Speculaţiile au curs cu duiumul. Unii au presupus că Joaquina este o victimă a mafioţilor ruşi, care tocmai o pregăteau să devină donator de organe pentru piaţa neagră. Alţii, că un padrone ţigan autohton s-a gândit că ar fi o afacere profitabilă să aducă nişte cerşetori exotici din Vest şi că Joaquina ar fi „episodul pilot".

În fine, cei mai mulţi au zâmbit şi au trecut mai departe. La doar două zile distanţă, un nene italian a fost găsit - culmea, tot la Galaţi! - cerşind. Atunci am avut revelaţia! Măi să fie! Stăm pe o mină de aur şi habar nu aveam. România a devenit peste noapte - se văd semne clare - o piaţă emergentă pentru industria cerşitului.

Că doar n-o să-mi spuneţi că apariţia pe la noi a cerşetorilor cu paşaport străin e doar o pură întâmplare.

Este?!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite