VIDEO O gravidă a fost transportată cu snowmobilul la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 24 de ani a fost transportată către spitalul din Târgu Bujor cu snowmobilul pentr a naşte

Ieri după-amaiază o echipă a Jandarmeriei şi a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi au transportat o femeie de 24 de ani din comuna Crăieşti care urma să nască spre spitalul din Târgul Bujor.Dr. Mihai Polinschi, şeful SAJ Galaţi a declarat : "A fost o intervenţie foarte grea, deoarece drumul era blocat şi nu se putea ajunge la ea".

Pentru această intervenţie a sosit un autoturism de teren aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, care a fost folosit pe post de antemergător pentru Ambulanţă, între Galaţi şi Târgu Bujor. Din Târgu Bujor un snowmobil, la bordul căruia se afla un jandarm şi un asistent au plecat către Crăieşti pentru a recupera pacienta.

Locotenent Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi a declarat: "Drumul nu putea fi parcurs cu autoturismul de teren sau cu ambulanţa. Un drum de 16 kilometri a fost parcurs în două ore".

În jurul orei 23 gravida a fost internată în spitalul din Târgu Bujor.

Tot ieri, un bărbat din localitatea Bârlad, judeţul Vaslui, a sesizat telefonic Centrul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi despre faptul că a rămas blocat în zăpadă, cu autoturismul, la câţiva kilometri de comuna Bălăbăneşti, judeţul Galaţi.

În urma sesizării primite poliţiştii din comunele Bălăbăneşti şi Drăguşeni au declanşat operaţiunile de căutare şi salvare, însă autoturismul nu a putut fi identificat în zonă.

Imediat, operaţiunile de căutare au fost extinse şi în zonele limitrofe, pe raza comunelor Vârlezi şi Băleni.

Astfel, poliţiştii din comuna Vârlezi, sprijiniţi de primarul comunei şi reprezentanţii unei asociaţii agricole au demarat acţiuni de căutare a autoturismului şi de salvare a persoanelor înzăpezite, folosind tractoare de mare putere, cu tracţiune integrală.

În jurul orei 20.30, echipele de căutare au reuşit să localizeze autoturismul care se afla blocat în zăpadă, la 2 kilometri de localitatea Vârlezi, în câmp. În el se aflau două persoane, B. Marius de 25 ani, din Vaslui şi S. Geanina de 25 de ani, din comuna Tichileşti, jud. Brăila.

Autoturismul a fost deblocat şi tractat până în parcarea primăriei din comuna Vârlezi, iar celor două persoane li s-a oferit hrană şi loc de cazare până când drumul va deblocat şi deschis circulaţiei.

Căutările au fost îngreunate de faptul că tânărul ce conducea autoturismul nu cunoştea zona şi nu a putut preciza cu exactitate locul în care a rămas blocat. De asemenea, după ce a reuşit să sesizeze autorităţilor faptul că a rămas blocat în zăpadă, el nu a mai putut fi contactat telefonic.

Restricţii ridicate

Începând de la ora 10.00 pot circula în condiţii de iarnă, pe DN 25 Galaţi - Tecuci, DN 26 Galaţi - Folteşti - Oancea - Cavadineşti toate categoriile de autovehiculele.

În continuare rămân blocate următorele drumuri:

1. DN 24 D Galaţi-Cuca-Băleni

2. DJ 242 de la Tg.Bujor - Varlezi - Balabanesti

3. DJ 242 J Tg. Bujor - Roscani ;

4. DJ 242 E Roscani - Oancea ;

5. DJ 242 C Beresti - Aldesti ;

6. DJ 242 D Baneasa - Suceveni - Rogojeni;

7. DJ 251 J Cerţeşti - Cotoroaia - Nicopole;

8. DJ 241 G Ţepu de Sus - Brăhăşeşti;

9. DJ 255 A Sendreni - Vanatori ;

10. DJ 251 K Independenta - Schela;

11. DJ 251 L Branistea - Schela;

12. DJ 255 C Smardan - Vanatori;

13. DJ 251 G Vârlezi -Corni;

14. DJ 254 Iveşti-Călmăţui- Griviţa;

15. DJ 253 Viile- Băleni - Cudalbi;

16. DJ 254 A T. Vladimirescu - Manastire;

17. DJ 204 N Namoloasa - Hanu Conachi;

18. DJ 243 A Sălcieni - DJ 251 J ;

19. DJ 251 B de la Blanzi - Cerţeşt;

20. DJ 241 A Gohor - Cositeni;

21. DJ 240 A Cerceşti- Ghidigeni;

22. DJ 251 C Crăieşti- Smulţi-Valea Mărului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite