VIDEO/Ţigări în valoare de peste 70.000 de lei confiscate la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştiii de frontieră gălăţeni au confiscate ţigări de contraband în valoare de peste 70.000 de lei, marfă de era destinată pieţei negre, ascunse într-un TIR ce venea din Republica Moldova.

"Şoferul autocamionului a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 70.000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării", a declarat inspector Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

La Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judeţul Galaţi, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean moldovean, C. Sergiu, în vârstă de 43 ani, care conducea un autocamion marca „Renault Magnum" înmatriculat în Republica Moldova şi efectua o cursă Republica Moldova - Buzău - România.

"La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, având suspiciuni cu privire la mijlocul de transport şi cursa pe care urma să o efectueze, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au realizat un control amănunţit, fiind descoperită ascunsă şi nedeclarată, în rezervoarele autocamionului, în locuri special amenajate, cantitatea de 10.025 pachete ţigări, mărcile „Doina" şi „MT", cu timbru moldovenesc", a mai declarat inspetorul Antohe.


Poliţiştii de frontieră au mai descoperit, într-un loc special amenajat în podeaua remorcii şi în patru anvelope de rezervă, cantitatea de 6.870 pachete ţigări, diferite mărci.

"Mijlocul de transport, în valoare de 205.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Galaţi pentru continuarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de tigari- 16 900 pachete cu ţigări diferite mărci), în valoare de aproximativ 70.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării", a mai spus Antohe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite